Кампания за борба със СПИН

OLYMPUS DIGITAL CAMERAБМЧК – Ямбол отбеляза 1 декември – Световен ден за борба с ХИВ/СПИН. Тази година кампанията е посветена на информирането на младите хора за начините на предпазване от инфектиране с ХИВ и борбата със стигмата и дискриминацията към  хората, живеещи с ХИВ / СПИН. Мотото на кампанията тази година е „Да запазим посоката, да продължим пътя” и е своеобразен призив към лидерите, определящи политиките по отношение на борбата с ХИВ да бъдат продължени позитивните усилия за намаляване на мащабите на епидемията.

В гр. Ямбол се проведе информационна кампания, доброволците разпространиха презервативи, червени лентички и информационни материали по темите – Болести предавани по полов път, СПИН и др. Двама доброволеца участваха в сутрешния блок на телевизия „Ди Ти Ви” и представиха пред зрителите важна информация по темата  ХИВ/СПИН – начини на инфектиране, предпазване от заразяване, статистика и др.

???????????????????????????????Общинските клубове на БМЧК в Болярово, Елхово, Стралджа и Тунджа също проведоха Анти СПИН кампания в местните училищата с организиране на мероприятия със състезателен характер – въпроси и отговори, след което разпространиха информационни материали по централните улици в населените си места. Доброволците изработиха плакати по повод кампанията, които бяха разлепени на видно  място в училище, на автобусни спирки, в големи магазини и др.

ОС на БЧК – Ямбол предостави презервативи и информационни материали за успешното протичане на кампанията в цялата област, партньор на БЧК в кампанията бе РЗИ –Ямбол. Инициативите по повод 1 декември бяха отразени от местните печатни и електронни медии.

About the Author :