Кампанията „Чети с мен” в Ямбол

DSC00864В отговор на инициативата на президента на Република България Росен Плевнелиев на 28 септември 2014 г. от 11,00 ч. в Ямбол пред сградата на Регионална библиотека „Г. Раковски” се проведе масово четене с участието на изявени творци и талантливи деца от Ямбол и региона, в което взеха участие над 150 любители на хубавата книга.

Изявата се осъществи със съдействието на РИО на МОН, Регионална библиотека „Георги Раковски”, Общински детски комплекс и Дружеството на писателите в града. Известните ямболски творци – поетът Тенко Тенев, белетристът Христо Карастоянов, поетесата Генка Богданова и ямболските актьори Кольо Пехливанов и Волен Митев четоха с въодушевление кратки откъси от своите любими книги и отправиха послания към най-младите участници в масовата изява.

DSC00825Радостно е, че в тази благородна инициатива, свързана с популяризиране на четенето и възпитаване на любов към книгата, взеха участие 13 ученици, участници в кръжоци и театрални студиа, които бяха избрали свои любими автори от всички жанрове и за всички възрасти. Впечатляваща бе изявата на Даниел Милчев от ОУ „Св. Климент Охридски”, Деница Козарева, Антония Илчева и Гергана Коналиева от Гимназия „Васил Левски”, Мария-Елена Желева от ГПЧЕ „Васил Карагьозов”, Дениз Велиева и Иван Стоянов от НУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Диляна Райкова от ОУ „Л. Каравелов”, Никола Веселинов от ОУ „Д. Дебелянов”, Мартина Проданова от ОУ „П. Р. Славейков”, Ренета Пиринджиева и Мартина Йорданова от ОУ „Николай Петрини” и Нико Митрев от студио „Театър и слово” към Общински детски комплекс – Ямбол.

DSC00841Срещата бе закрита от Димитър Бечев, директор на РБ „Г. Раковски” с посланието за нов ренесанс на знанието и осъзнатата грамотност и призив към всички да се наслаждават на хубавата книга. На фона на любими детски песни и много балони регионалната библиотека бе организирала изложба с някои от най-ценните книги от своя фонд, бе осигурила и десетки нови книги, които раздаде на най-запалените любители на четенето.

DSC00816 DSC00881

About the Author :