Кампанията “Подай ръка – спаси живот” продължава до края на 2014 г.

plakat_kartichki_2014Над 8000 лева са вече постъпления във фонда на Коледната благотворителна кампания на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот”. Приходите са от продажба на специалните поздравителни картички с рисунки на ямболски деца, отличени в конкурса на тема „Коледа”. Традиционната инициатива стартира в средата на ноември и към нея се присъединиха много граждани, фирми и организации.

Кампанията продължава до края на 2014, като благотворителни картички могат да се закупят от Центъра за административно обслужване във фоайето на община Ямбол. Заявки за по-големи количества – на телефони: 0895 599 627 или 0895 599 630, или на място в стая 221.

Събраните средства попълват специален фонд за лечение на тежкоболни ямболски деца и младежи, нуждаещи се от спешно лечение, което не се заплаща от НЗОК или други доброволни здравноосигурителни фондове. Отпускането на помощта става след становище на лекарска комисия по всеки конкретен случай и с решение на Обществения съвет по кампанията, в който влизат представители на община Ямбол, общински съветници, директорите на здравни заведения и на РД „Социално подпомагане”, представители на неправителствени организации и медии.

В досегашните издания на благотворителната кампания бяха събрани над 70 000 лева само от продажба коледни картички с рисунки на ямболски деца. Със средствата бяха подпомогнати десетки деца и младежи в тежък за тях и семействата им момент.

Кампанията може да бъде подкрепена и чрез директни дарения по банкова сметка: BG 13 SOMB 91308424420344, код за вид плащане: 445100; ОБЩИНСКА БАНКА  АД, SOMBBGSF.

 

About the Author :