Камион с 15 полицаи се обърна в дере край Горно Ябълково

IMG_2666Камион с 15 полицаи се е обърнал в дере в района на село Горно Ябълково, община Средец. На място е загинал водачът. Автомобилът и тялото на граничния полицай все още не могат да бъдат извадени. Причините за инцидента се изясняват от следователи на Окръжна прокуратура – Бургас. Заради инцидента в Регионална дирекция „Гранична полиция” – Елхово, към която е и Гранично полицейско управление – Средец, дойдоха министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и главният директор на „Гранична полиция” Захарин Пенов.

Те обясниха, че полицейските служители са се връщали от смяна след охрана на българо-турската граница. В камиона са пътували 14 полицейски служители от Областна дирекция на МВР – Бургас и Гранична полиция – Бургас, само водачът е бил командирован от Гранична полиция – Русе.

Камионът се преобръща в дере, непосредствено до пътната настилка, което е дълбоко около 4-5 метра. В резултат на инцидента шофьорът на моторното превозно средство остава затиснат под камиона. Незабавно служителите се обаждат по тетра станциите и Спешна помощ от Средец пристига на мястото на произшествието, каза министър Вучков.Пътят не е бил разкалян и с коловози. Камионът се е преобърнал веднъж и е паднал в „Паша дере”. Шофьорът е затиснат под кабината на камиона, колегите му са правили опит да го извадят, но не са успели.

„С конкретните причини не бихме могли да се ангажираме, всъщност какво е станало дали камионът е поднесъл, дали първо е тръгнала предната част, предните гуми, или задните, тъй като това ще се установи в съответната експетиза, която ще бъде възложена в досъдебното производство. Това, което е видимо на мястото е, че камионът се е обърнал с гумите нагоре”, обясни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

В Спешния център на МБАЛ-Бургас са откарани 12 гранични полицаи, пострадали в инцидента. Шестима от ранените гранични полицаи са
настанени в отделенията по Неврохирургия, Ортопедия и Хирургия. Шестима са били с леки наранявания по тялото, поради което са освободени за домашно лечение, няма опасност за живота им.
Загиналият граничен полицай е Асен Василев Асенов на 34 години от Свищов, семеен с две малки деца.

About the Author :