Калфин: Никой няма да направи коалиция с ГЕРБ, защото Борисов слуша само себе си

??????????????????????????????? „Никой няма да прави коалиция с ГЕРБ, защото Бойко Борисов слуша само себе си”, заяви днес в предизборния офис на коалиция АБВ заместник-председателят на партията Ивайло Калфин. Бившият външен министър обяви, че сега се чувстват спокойни за техния резултат от изборите.”На вота за евродепутати бяхме близо до прага за спечелване на мандат, макар че тогава нямахме все още структури в някои региони, сега организационно сме далеч по-добре и това ни прави днес уверени”, обясни още Калфин .

Той се обяви категорично против сегашните назначения по различните етажи на властта, тъй като те били партийни. „Правителството на Близнашки напълно забрави каква е основната му цел-подготовката на изборите. То се занимава едва на последно място с истинските си задачи”, каза още в Ямбол зам.-председателят на АБВ.

Според него не може правителство, което не е избрано от парламента, да формира военно-стратегически позиции, това са опасни неща, допълни Калфин.

„В правителството с премиер Орешарски, БСП и ДПС прикриваха корпоративни интереси”, заяви още Калфин и посочи като примери изсичането на горите, назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, някои от действията по „Южен поток”

Кандидатът на „Коалиция за България” за президент на последните избори за държавен глава, определи случая с Корпоративна търговска банка като върха на държавната податливост на корпоративните интереси.

БСП на тези избори вади същите лица и същите обещания, както на предните избори, каза още Ивайло Калфин, като конкретно посочи премахването на плоския данък с прогресивното подоходно облагане.

„ГЕРБ спечели евроизборите без един ред европрограма, сега е същото, тя не предлага нищо съществено във възгледите си”, допълни ексвъншният министър.

About the Author :