Календарът на община “Тунджа” – вълнуващ разказ за времето и хората

м. януариВълнуващ разказ за времето и хората е календарът на община “Тунджа” за 2019 г. И тази година общината спази традицията да подходи оригинално към създаването на календара. Ето какво казват сатите те за него: “…Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме“ – провокирани от тези гениални думи на Апостола на Свободата Васил Левски, запечатани в писмото му до Панайот Хитов от 10 май 1871 г., решихме  да поставим във фокуса на календара на община „Тунджа“ за 2019 г. ВРЕМЕТО. С партньорството на Държавен архив Ямбол, подбрахме 12 фотографии от живота на нашите села, от различни години, от други векове. В центъра на всички тях са ХОРАТА.

м. февруариОгледахме се за проекциите на тези архивни фотографии в реалния живот около нас и се получи този вълнуващ разказ за община „Тунджа“. За ВРЕМЕТО и ХОРАТА. Всяка страница на календара ни разказва за различни хора, личности, живели, трудили се и оставили частица от себе си в община „Тунджа“. Дава ни възможност да направим паралел във времето и да разберем колко непреходно е всичко, което ни заобикаля.”

Фотограф на календара отново е Тоти Баджаков, който е успял да улови всеки детайл от архивната снимка и да го пресъздаде по уникален начин.

 

DSC01323На представянето на календара присъства и неговият талисман – петгодишният Христо от Коневец, който поздрави всички със стихотворение за Нова година.

 

 

 

 

м. април м. мартм. май м. юним. август м. юлим. октомври м. септемврим. декември м. ноемврикорица последна страница

 

About the Author :

Leave a reply