Как да борим корупцията?

Diana1Странен вой нададоха всички срещу оставката на здравния министър, твърдейки че едва ли не медията окепазила хубавия човек, изпълнявайки нечия поръчка. Никой обаче и дума не обели, че в крайна сметка медията не е измислила нищо и същите тези констатации са в одитния доклад на Военно министерство, а това че прокуратурата е отказала да образува наказателно дело по случая само показва, че имаме сериозен проблем в обществото.

Няма как да борим корупцията в тази държава, ако при всяко изсветлено нарушение започваме да браним извършителя му. Явно всички така сме се сраснали с навика отъркалите се във властта да разпределят обществените средства на свои хора, че го смятаме за нещо нормално и неукоримо.

Признавам си, че и аз съм сащисана, защото това беше единственият министър от това правителство, който ми вдъхваше доверие и даваше вид на смислен и сериозен човек. Но това отново ни доказва, че властта е способна да поквари всички и никой не е застрахован, ако не го възпира личният му морал.

Диана Иванова

About the Author :