Какво става, и какво не става, в баскетболния „Ямбол”

ЧолаковПродължава липсата на треньор на баскетболния „Ямбол”, въпреки че краят на август наближава. По неписано правило, жълто-сините винаги дълго бавят решенията си, както за избор на селекционер, така и за селекция на състава.

По никое време досегашният наставник Юли Радионов подаде оставка, което бе ясен сигнал, че нещо не се връзва преди новото първенство на елитната група. Преди броени часове пък Стоян Петков, една много важна личност в тима, предпочете да играе за „Балкан”. Легионерите, и те както винаги, бяха без оферти за подновяване на договорите, и вече си намериха нови клубове. На практика от възловите баскетболисти остана само капитанът Говедаров, който обаче вече е на 35 години. Не е ясно дали Дурчев продължава за „Ямбол”, но няма и как да е ясно, след като изобщо няма треньор.

При такъв развой на нещата, има два варианта. Първият е силната фигура в Управителния съвет, Чолаков, един от корифеите в клубния ни баскетбол, да прави в момента сам селекцията, а при свършен факт, все пак някой да поеме тима. Другият вариант е „Ямбол” да е закъсал свирепо с парите, въпреки че Общинският съвет и тази година гласува над 230 000 лева за мъжкия тим.Спонсори добавиха още около 150 000 лева, и бюджетът на клуба ни ставаше добър, като за нашите стандарти.

Все пак пробягват две имена в последните дни за треньор на „Ямбол”. Едното име е на Юлиян Аладжов, ямболлия, играл с голям успех през  80-те години за „Тунджа и „Славия”. Юли дълги години бе треньор на юношите на „Левски”, след това премина в школата на „Овергаз”. Той обаче се провали тотално, когато получи шанс да води мъжкия тим на „Левски”. Голямо предимство има Аладжов в друго – той не само живял дълго в Ямбол, но е много близък с Чолаков. Второто е по-важно, защото първото малцина го помнят.

Второто име, което се върти сред някои фенове, е това на Петър Клечков. Бившият старши треньор на ” Балкан”, който бе начело и на националите младша възраст, бе някога в добри отношения с Чолаков. Това обаче бе някога, после Иван го заличи от своя списък.

Все пак нещата не е невъзможно да се претоплят между двамата. Не пиша нищо за Управителния съвет на клуба, по една проста причина. Той и да се събере, и да реши нещо без Чолаков, а и в присъствието на Чолаков, после ще стане това, което сегашният депутат от ГЕРБ иска. А август изтича, другите правят вече пълна селекция, докато „Ямбол” вероятно мисли най-напред за изборите.

За победата на ГЕРБ , разбира се. Кметът Славов много обича спорта, ала когато е на власт. А сега все още няма спечелен трети мандат.

Дори Иван Чолаков се съобразява с това. И то много …

Борислав Ненов 

About the Author :