Кадрови кадрил в Ямбол – Стоян Драгнев поема управлението на спортните имоти, а няма да бъде зам.-кмет

???????????????????????????????Със заповед на кмета на община Ямбол Георги Славов, считано от 22 февруари, досегашният зам.-кмет Стоян Драгнев е назначен за директор на общинското предприятие „Спортни имоти”, съобщават от пресцентъра на общината и поясняват, че до момента спортните имоти не са управлявани пряко от общината, а са предоставяни на Обединения спортен клуб, който не е общинска структура. Предприятието е създадено с цел оптимизиране на стопанисването и управлението на спортните имоти.

За да избегнат скандала с това, че досегашният заместник на кмета вече няма да изпълнява този пост, от общината евфемистично обясняват, че “поради значението, което общината отдава на спортния сектор, развитието му на територията на града и отношенията със спортните клубове, както и поради необходимостта те да бъдат управлявани и координирани от компетентен човек, тази отговорност е поверена на Стоян Драгнев”. В съобщението се казва още, че той остава част от екипа на кмета в рамките на ръководния състав на общинска администрация и управляваните от нея звена. И дума обаче не се обелва дали на негово място ще има друг заместник-кмет, или както досега кметът ще се “нагърби” и с неговите функции. Припомняме, че досега Стоян Драгнев отговаряше за ресорите – вътрешна сигурност, обществен ред и гражданска защита; общинската собственост; общинско участие и общински предприятия; транспорта и съобщенията; отбраната, държавният резерв и военновременните запаси; околната среда и водите; приватизация и следприватизационен контрол и концесиите.

От пресцентъра казват още, че новосъздадената структура ще стопанисва и поддържа всички спортни обекти, собственост на общината – спортна зала „Диана”, Градски стадион, футболно игрище в Спортен комплекс „Георги Дражев”, стрелбище в индустриалната зона, гребен канал, плувен басейн в ГПЧЕ  „Васил Карагьозов” и зала „Шахклуб” на ул. „Жорж Папазов” № 11.

Общинското предприятие „Спортни имоти” ще осъществява контрол по изпълнението на сключените от община Ямбол договори за отдаването под наем на спортните обекти, ще осигурява събирането на наемите и другите приходи от имотите. Целта на новото предприятие е осигуряването на материално технически условия за развитието на системата на физическото възпитание и спорта в Ямбол, както и регламентиране на ползването на спортната база от лицензираните клубове на територията на общината.

Кадровите кадрили в общината не свършват до тук – считано от 12 февруари (петък) Емилия Марчева е назначена за директор на общинско предприятие „Общински пазари”, а Петър Петров остава директор на общинското предприятие „Платени зони за паркиране” .

 

 

About the Author :