Кадетите не без никакъв шанс срещу столичния „Академик”

qqqqqqКадетите на „Тунджа” загубиха с голяма разлика последния си мач от зоналния турнир, на който домакин бе Ямбол. На финалната права възпитаниците на треньора Румен Шопов срещнаха превъзхождащия многократно в ръстово отношение тим на „Академик”/София/ и паднаха с разлика от 25 точки-55:80.

Още през първата четвърт се видя, че 16-годишните баскетболисти на „Тунджа” изключително трудно могат да се противопоставят на „студентите” от София.

В редиците си те имаха централен нападател, чиито габарити са като на 19-20 годишен, при това момчето е доста подвижно и с прилична техника.

Сашо Авджиев хвърли страшно много сили в опитите си да го опази, но разлика от 15 сантиметра в ръста нямаше как да се компенсира. Проблемите за нашите кадети не дойдоха само в подкошията – „Академик” извади убийствена стрелба от тройката и това реши изхода от двубоя много рано.

Първата четвърт завърши при аванс за съперника от 12 т., на полувремето разликата стана 24 точки. На практика мачът приключи още тук и останалите четвъртини просто бяха за протокола.

Последната сирена фиксира 55:80 за столичния клуб. „Тунджа” обаче също се класира за финалите на държавното първенство, тъй като нашите надиграха убедително противниците си в предишните три срещи.

About the Author :