Кадетите на баскетболния „Тунджа” днес търсят реванш за тежка загуба от Варна

34574714670_a7b89155e8_z_(1)Днес,24 януари, баскетболистите до 16 години на „Тунджа” приемат състава на варненския „Черно море Тича”. Двубоят е от 12 часа и в него има доста интрига, тъй като ямболските кадети загубиха при гостуването си край морето  миналата есен с разлика от 41 точки – 85:44. Това предполага жажда за реванш у нашите кадети, които в Източната „А” група досега имат победи над съставите на „Делфин”/Бургас/, на два пъти, над „Берое”/Стара Загора/, също на два пъти, като гостуването в града на липите бе много трудно и нашият тим извади мача с разлика от 2 точки.

И двете победи над бургаския „Делфин” са много убедителни, като в Бургас надиграхме съперника  с разлика от 25 точки. „Берое” също претърпя тежко поражение от кадетите на „Тунджа”, това стана при гостуването на старозагорския клуб в зала „Диана”. Тогава ямболските представители посрещнаха последната сирена при разлика в тяхна полза от 19 точки- 85:66.

Ситуацията в Източната „А” група е доста интересна, „Тунджа” има и втора загуба през есента, тогава в Русе нашите паднаха от „Дунав” с конфузните 32 точки-92:60. В групата участват пет състава, водач на този етап е „Черно море Тича”/Варна/ с актив от 14 точки, втори е тимът на Русе с 12 точки, а трети е нашият отбор с 10 точки.

При победа днес, 24 януари, може да настъпи промяна в класирането, макар че отборът на Варна се счита за фаворит.

 

About the Author :