Йордан Христосков: Извършени са всички социални плащания за септември

IMAG0135Всички социални плащания през месец септември вече са извършени. Изплатени са семейните помощи за деца, месечните социалните помощи, интеграционните добавки за хора с увреждания. Разплатени са също така близо 9,5 млн. лева помощи за отопление и 9 млн. лв. за първокласници. Това съобщи при посещението си в Сливен, Ямбол и Бургас днес вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков.

„Остават неразплатени единствено малко над 2 млн. лв. за медицински изделия и помощни средства. Срокът за тяхното изплащане е до края на септември. Полагаме всички усилия да няма забавяне“, подчерта  той.

„Служебното правителство е заварило неразплатени средства за медицински изделия и помощни средства за минали месеци, но до момента всичко е наваксано“, увери вицепремиерът.

Министър Христосков  посети Комплекс за социални услуги в Ямбол.

„Това, което съм виждал в Европа, по нищо не се различава от това, което видях тук“, каза той. „Колкото и скъпо да струва, трябва да вървим към развитие на социалните услуги в тази посока“, добави министърът.

About the Author :