Йордан Камджалов идва в Ямбол заради “Добрият пример”
Йордан Камджалов ще се срещне с ямболци на пред ритуалната зала на открито на 24 юни – сряда, от 19 до 20,30 часа. Срещата се организира от Сдружение Артем – Център за музикални и сценични изкуства и програмата за обмен “Добрият пример”.
Йордан Камджалов учи дирижиране в София и Берлин. Специализира в майсторски класове на диригенти от световна величина и има впечатляващи изяви на три континента.
Лауреат на редица международни конкурси за диригенти. През 2011 е избран с пълен консенсус за Генерален музикален директор и главен диригент на Хайделберг, а от 2018 година е Музикален директор и главен диригент на Хърватската национална опера и филхармония в Риека – Европейска столица на културата 2020.
През 2014 НАСА и Международния център по астрономия дават неговото име на астероид 52292, като заявяват, че “той свързва света на музиката с очарованието на вселената”.
Съучредител на фондация „Йордан Камджалов“, създадена да подпомага млади български таланти и утвърждава най-добрите български музикални традиции.
Създател на Музикална “Лаборатория за Човека” с диригент Мая Василева, широка гражданска селекция от личности с изявен музикален и вокален потенциал..
Артистичен директор и главен диригент на международния български GENESIS ORCHESTRA, който обединява доказани български изпълнители от страната, Европа и света.
Съучредител и Артистичен директор на “Academia Musica”, нова образователна форма към „Лаборатория за Човека“.

Припомняме, че на “Добрият пример” в Ямбол са гостували д-р Милен Врабевски и учителят Теодосий Теодосиев.
Мисли на Йордан Камджалов:
“Истинската свобода е да можеш да реализираш потенциала си. Свободата е реализиране на собствения потенциал отвътре и отвън”.
“Там, където няма риск, посредствеността е гарантирана! В риска няма пълна предсказуемост, следователно няма нито пълна свобода, нито пълна ограниченост. Това са просто едни състояния и измерения, в които човек трябва да се научи да живее. Виртуозните изпълнители живеят там постоянно. Това е едно ходене по въже, горе на височината между два небостъргача. Хората, които го могат това нещо – това е всъщност една хиперспособност.”
About the Author :

Leave a reply