И ямболийки триумфираха с Купата на България по волейбол

НасяДве възпитанички на волейболен клуб „Тунджа”/Ямбол/ триумфираха с екипа на „Левски” на финала за Купата на България. Нася Димитрова, която вече е опитна състезателка и играе при сините от няколко сезона, реализира 16 точки за победата над „Марица” с 3:1 в Бургас.

Другата ямболска връзка в „Левски” бе още съвсем младата Кристиана Петрова, която преди две години стана част от девойките на синия клуб. В бургаската зала „Младост” обаче и Кристиана бе с важна роля за спечелването на Купата, която бе приета за сензация, след като тимът на „Марица” имаше една единствена загуба през целия сезон , а във финалната серия в първенството смаза сините с 3:0 победи.

На финала за Купата на България обаче ролите се смениха, „Левски” удари здраво съперничките си в първия гейм с 25:9, загуби втория с 23:25, но не загуби самообладание и взе следващите два гейма с  25:23 и 25:17 за крайното  3:1 и чудесен финал за сезона.

За да подкрепят Нася Димитрова и Кристиана Петрова, край морето се изсипаха момичетата от волейболен клуб „Тунджа”/Ямбол/, предвождани от треньора си Илия Михайлов, който създаде и Нася, и Кристиана за сериозния волейбол.

Здравословен проблем обаче попречил на майката на Нася, Ангелина, да види триумфа на дъщеря си, но пък отличието е подарък и за родителите на родената в село Тенево волейболистка.

About the Author :