И Чолаков, и Хаджисотиров заложиха на елегантен дрескод

00661676Старши треньорите на „Ямбол” и „Рилски спортист” заложиха на елегантно официално облекло за първия мач от четвъртфиналите за Купата на България , изигран в сряда, 10 януари, в зала „Диана”.  Наставникът на гостите Людмил Хаджисотиров бе в сив костюм с бяла риза и още по-светла сива вратовръзка, като си бе оставил и брада на една-две седмици.

Треньорът на „Ямбол” Иван Чолаков също бе в сив официален костюм, но той бе с една идея по-светъл от този на колегата му от Самоков. Голяма разлика имаше обаче в щабовете на двата отбора: докато около Хаджисотиров, наричан от феновете Удо, имаше двама помощник треньори, то Чолаков бе самотен в тази роля.

Огромна е и разликата във възрастта между двамата специалисти: наставникът на нашия клуб навърши на пети януари 59 години, докато Людмил Хаджисотиров е само на 37 години. Той е за първи сезон начело на отбор от елитното първенство, това стана факт, след като дългогодишният наставник на мъжкия „Рилски спортист” Росен Барчовски  доброволно се оттегли от поста и пое детско-юношеската школа на Самоков.

По време на първия четвъртфинален сблъсък, спечелен в последната минута от Самоков, двамата треньори преминаха през сложни периоди. Най-напред притеснението натисна наставника на „Ямбол”, след като неговият тим изостана с 11 точки още през първата четвърт. Чолаков взе прекъсване, след което нещата се промениха рязко в полза на домакините. В третата четвърт от срещата проблемите настигнаха старши треньора на „Рилски спортист”. Тогава „Ямбол” не само изравни резултата, но и съумя да поведе с 3 точки преди последната четвъртина.

Хаджисотиров имаше проблеми с разгневилия се център Еван Раванел, когато замени за да му охладнее главата, докато Чолаков трошеше нерви с отсъжданията на реферите.

Още една огромна разлика имаше между двамата баскетболни специалисти: Иван Чолаков трябваше да изиграе мача със съвсем къса пейка, и използва едва 6 състезатели, докато Удо си позволи да играе с дълга пейка и на терена записаха време девет баскетболисти , от които четирима американци.

В крайна сметка именно това прати победата при състава на Хаджисотиров, който може да чака сравнително спокойно реванша на 17 януари.

About the Author :