И тази година община Болярово се включи в кампанията „Да изчистим България“

IMGP1387Кампанията на BTV „Да изчистим България за един ден“ обедини за поредна година жителите на цялата страна да допринесат за по-чиста и красива България. Тази година, за първи път, бяха дадени 5 различни дати за почистване: На 10 май бе почистването на зоните около домовете, на 17 май – почистване на зоните за отдих и спорт, на 31 май – почистване на спортните площадки, 7 юни – почистване на защитените територии на България и на 27 юни – почистване на крайбрежието на Дунав и реките на България.

IMGP1261Жителите на община Болярово за поредна година откликнаха на призива и избраха датата 29 май за почистване на общинския център. Разбира се, по населените места също жителите почистиха и освежиха според възможностите и желанието си пространствата край домовете си.

IMGP1260Служителите на общинска администрация, на „В и К” – Ямбол (район Болярово), представители на пенсионерски клуб – град Болярово и жители на града доброволно се включиха и с дружни усилия допринесоха за един по-чист и красив общински център. Местата, избрани от тях, бяха крайградския парк, входа и изхода на града, местността „Бахтепе”, където е издигнат християнският кръст и други, нуждаещи се от почистване райони.

IMGP1256Специална благодарност и похвала заслужават членовете на пенсионерския клуб в Болярово. Те, начело усмихната си председателка Елена Николова, почистваха района си наравно с останалите, с желание и ентусиазъм. За пореден път пенсионерите доказаха,че са неизменна част от обществения живот на града, вземайки активно участие в мероприятия и инициативи.

IMGP1253Не само те, а и всички, включили се активно в почистването на Болярово, заслужават възхищение и похвала. Както е видно от снимките, голяма част от населението взеха участие в това пролетно почистване, откликвайки на призива. И резултатите са налице – можем да установим, поглеждайки свършеното. Населените места са по-чисти и красиви – това е факт.

Дано не само нашата община, а и цяла България след свършеното на тези пет определени дати, грейне по-чиста и зелена, превърнала призива на  BTV в реалност!

IMGP1250

About the Author :