И роман на Ина Вълчанова на „Ямбол чете”

Ина вълчановаНабралата почитатели с дебютния си роман „Потъването на Созопол” Ина Вълчанова, също ще бъде сред гостуващите автори на „Ямбол чете”. Традиционните едноседмични литературни срещи, организирани от читалище „Съгласие” този път от 30 октомври до 3 ноември, за пръв път ще са с участието на този прозаик, спечелил през миналата, 2016 година, конкурса за роман на корпорация „Развитие”.

Тази награда Ина Вълчанова заслужи с новия си, трети поред роман, „Остров Крах”. Особена популярност придоби нейната книга „Потъването на Созопол”, по която бе снимам едноименен филм. Вълчанова е завършила „Българска филология” в Софийския университет, работи в Националното радио, като е направила многобройни радиодраматизации по известни произведения.

„Потъването на Созопол” показа един елегантен, фин, лапидарен автор, който напомни на някои за белетристиката на големия аржентински писател Хулио Кортасар. Приликата обаче е бегла, а Ина Вълчанова в този си роман „завъртя” много и всякакви страсти в уж камерния свят на персонажите си.

Вълчанова досега не е гостувала в Ямбол, така че представянето й в Синия салон по времето на „Ямбол чете” от Христо Карастоянов, се очертава като литературно приключение.

И друга промяна има в програмата на “Ямбол чете” – в последния момент се оказало, че Захари Карабашлиев заминава по същото време в Щатите, така че ямболската публика ще се размине с лична среща с нашумелия писател. Затова пък ще имаме удоволствието да се срещне с Милена Фучеджиева, на която ще бъде посветена авторска вечер на 2 ноември.

 

 

About the Author :