И пак митничарски терзания

Моя Ямбол четеИ при митничарите, почти като при жените, има цикъл. Службите за сигурност наглеждат този цикъл и току се появят, за да пратят в ареста два футболни отбора митничари.
Сега това упражнение се разиграва на Кулата, преди години бе в Свиленград, където дори закриха митницата – какъв ужас, нали?,- за да няма примамливи корупционни практики.

Всуе, както казваше поетът от Кукуш, митничарското съсловие показа отново и отново кукиш на тайните и не толкова тайни служби в Министерството на вътрешните работи. Показа , и доказа, че е безсмъртно съсловие, или гилдия, или бранш, както ви харесва.

Една дама във вторник питаше по Националната телевизия не може ли арестите на митничари да си вървят, но до преминават и коли, и товари, през Граничните контролно пропускателни пунктове. Не може, многоуважаема госпожо, не може , защото почти целият персонал на митниците е нужен на следствените органи.

Тази задружност на митничарите трябва да е пример за другите социални и професионални слоеве от населението. А не да дърпат талигата в различни посоки. От Кулата до Лесово служителите в славната  българска  митница са привърженици на капиталистическия материализъм. Те не посещават, групово или солово, театралните празници, в Ямбол или във Варна, понеже те самите са цял спектакъл.

Спектакъл, от който Бойко Борисов подбира кадърни момчета, за да порита малко топка.

Да  се слави името му, да пребъде  третият  му  мандат  и да се върне Лилето в регионалното министерство.

Амин.

Борислав Ненов

About the Author :

Leave a reply