И Павлин Иванов напусна потъващия „Левски”

???????????????????????????????Тръгналият в баскетбола от ямболския клуб „Тигър” национал Павлин Иванов също напусна „Левски” и вече е състезател на „Берое”. Атакуващият гард се завърна миналата зима в зала „Диана”, след като години наред бе юноша на италианския „Бенетон Тревизо”, а след това премина в „Будучност”. В Черна гора обаче Павлин не можа да хване игрово време и облече екипа на „Ямбол”. Тогава треньорът Радионов опита да преквалифицира Иванов на плеймейкър, от което не се получи нищо добро. Павлин все пак направи няколко много силни мача с жълто-синия екип, въпреки че очакванията към него бяха много по-големи.
През лятото Тити Папазов привлече гарда в „Левски” и го използваше като стартов баскетболист. Преди това националният селекционер Георги Младенов използва в квалификациите Павката, и то със солидно време на терена. Акостирането на Павлин в Стара Загора не е сензация, там треньор е Любо Минчев, под чието ръководство ямболлията игра в националния младежки отбор и бе ас на формацията.
Гардът бе един от възловите играчи на „Левски” от началото на сезона, той изигра 13 срещи в НБЛ и 18 в Адриатическата лига. В тях Павлин постигна средно на мач 10.1 точки, 2.9 асистенции и 2.2 борби. Иванов още няма навършени 22 години, така че се залага много на него в националния отбор.
А „Берое” с този трансфер вдига още класата си и дава заявка за медалите.

About the Author :