И новата година започна със загуба

С две домакински загуби приключи 2019 г. за баскетболния Ямбол, но и новата година започна със загуба като гост – потвърждение за дълбоката криза, в която е отборът. На 5 януари 2020 г. Спартак Плевен нанесе девeто поредно поражение на Ямбол в НБЛ. В първия си мач за 2020 г. ямболии загубиха при резултат 84:59 за домакините. Най-резултатен за победата на плевенчани беше Константин Коев – 21 точки и 9 борби, като вкара 7 тройки. Мартин Маринов се отчете с 11 точки. Домакиите реализираха общо 13 от 34-те си стрeлби от далечната дистанция.

За Ямбол новото попълнение Стивън Крун отбеляза 22 точки и хвана 6 борби, а Александър Матушев вкара 10.

Ямболии са последни в класирането с 13 загуби и 1 победа. В следващия кръг посрещаме отбора на Черноморец.

Ето и коментарите след мача:

 Стойо Чолаков (треньор на Ямбол):

“Първо, поздравявам отбора на Спартак. Изключително симпатичен отбор, който днес игра с една нетипична в добрия смисъл агресия в защита. Това доведе до много грешки от наша страна. Отказвам да приема класирането ни в момента и се опитвам да намеря светлина в тунела всеки път. За съжаление явно е далече, но аз съм оптимист.”

Стоян Петков (Ямбол):

“Много слаб мач за нас във всяка една фаза. Да, има контузии в отбора, но това не е оправдание. Тежко е след няколко такива двубоя отбора да се вдигне, но всеки трябва да е наясно, че играе за отбор като Ямбол и да дава максимума от себе си.”

Александър Дяковски (старши-треньор на Спартак Плевен):

“Нямаме избор и единственото, което можем да направим е да опитаме да започнем наново и да се изкараме от тази ситуация. Предстоят още няколко важни мачове, но вече гледаме към следващия. Задачата ни бе да си осигурим разлика, за да няма напрежение в края. Този път най-доволен съм от играта ни в защита. Общо взето това, което искахме да направим като тактика се получаваше.”

Константин Коев (Спартак Плевен):

 “Опитваме да се вдигнем след толкова загуби. Позитивното ще дойде с победите. Надявам се да тръгнем с една серия през тази година. Но това зависи изцяло от нас. Днес веднага си пролича завръщането на опитен играч като Цветослав Острев. Очаквах по-труден мач, но явно и Ямбол си имат проблеми.”

И докато на 23 декември съперник беше класният отбор на Левски Лукойл, то на 28-ми срещу Черно море Тича задължително трябваше да вземем победа, но уви, това не се случи. Левски Лукойл спечели последното си гостуване за годината като победи Ямбол с 97:59. Черно море Тича ни срази с разултат 88:74.

About the Author :

Leave a reply