И момче за всичко, и незаменим губернатор

D.Ivanov Дълги години ни набиваха в главите, че няма незаменими хора. Така си и беше, само Тодор Живков оставаше на върха, а в подножието му често имаше лица, които бяха изхвърляни от кораба. Живков имаше навика, както и първият човек в Кремъл, да не издига никога на висок пост  някой, който вече е излязъл от играта.

Бойко Борисов преди време не скри как е почерпил безценен опит от бай Тошо. И го прилага, не го пази в тайна: така изхвърча веднъж и завинаги от  герберското  политбюро  Искра  Федосова. Босът на ГЕРБ обаче има контингент от членове на партията му, които са безценни.

Един  от  тези  безценни  хора  е  Димитър  Иванов, който  в  сряда, 10  май, бе за  трети  път  пратен  на  губернаторския  стол. От  Музея предложили този стол вече да не се употребява, а да стане част от ямболските реликви.

Има защо, преди време го писах, сега ще го повторя – никой голям началник в Ямбол и региона не се е връщал толкова пъти в креслото си.

Никой.

А Димитър Иванов съумя да получи отново и отново доверието на сивото Политбюро, омешано може би с малко Обединени патриоти за цвят.

Георги Чалъков, назначеният от служебното правителство областен управител, днес казал пред медиите болката си, че оглавяваната от него три месеца институция реално няма почти никаква власт.

Можехме това да му го обясним и за три минути, ала момчето е младо, нека да подиша и друг въздух. Не му било проблем май да работи със заместниците си, Иван  Йоргов от ГЕРБ , и Диана  Динкова  от  партията  на Меглена  Кунева. Що да му е проблем, заместник-губернаторите не носят отговорност за нищо, те са в сградата на улица „Жорж Папазов” като на ваканционно селище, само че най-често преспиват по домовете си.

Иначе кеф ти парно, кеф ти безплатни компютри и телефони, кеф ти яка заплата. Идеите са си идеи, партиите са си партии, но щом стигнат до губернаторската сграда, настъпва красиво мирно съвместно съжителство.

Таман да се спести някой  лев за черни дни, както ще  стане в случая с Динкова, чийто Реформаторски блок отиде на кино от пет до четири.

Незаменимият и безценен нов прастар губернатор, Димитър Иванов, е само на 36 години. Беше и момче за всичко, докато  оглавяваше  Младежката формация на сивите, но на 32 години влезе дори в Народното събрание. Ала  това не е особено постижение, тъй като на тая възраст Жан Виденов вече бе премиер, а Сергей Станишев пък пое този пост без да има дори един ден трудов стаж.

Като махнем годините, в които бе губернатор, и Митко Иванов май няма друг трудов стаж, ама нейсе, щом е платинен, и щом Бойко не може без него, така ще бъде.

Като възпитан човек май съм поздравявал при среща Иванов за назначенията му на губернаторския пост. Сега няма да го поздравя, неловко е някак – как и защо да честитиш на някой, който е на руля вечно…

Борислав Ненов

About the Author :

1 Comment to “И момче за всичко, и незаменим губернатор”
  • ЕЛЕНА
    May 11, 2017 - Reply

    АЗ ОТДАВНА СЪМ СИГНАЛИЗИРАЛА ЧЕ ОТ ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИ НЯМА НИКАКВА НУЖДА И ТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЯТ !ЕДИНСТВЕНАТА ФАЙДА Е ЧЕ НЕ СА ИЗБИРАЕМИ А НАЗНАЧАЕМИ !НЯМА ЗА ТЯХ ИЗБОРИ !СЪЩОТО ЩЕ КАЖА И ЗА ЧИТАЛИЩАТА -ТЕ СА ОСТАРЯЛА ФОРМА НА КОНТАКТ С НАСЕЛЕНИЕТО -ЗАПЛАТАДЖИИ !КОЙТО ИСКА ДА РАЗВИВА ЧИТАЛИЩНА ДЕЙНОСТ -НА ОБЩЕСТВЕНИ НАЧАЛА БЕЗ ЗАПЛАТА -САМОДЕЙНОСТ !ТАКА МАЛКО ПО МАЛКО ЩЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ОНЕЗИ КОИТО НИЩО НЕ ПРАВЯТ А ТЕЖАТ НА БЮДЖЕТА !

Leave a reply