И в неделя „Хеликон”

гареловПоявилата се в Ямбол преди двайсетина дни книжарска верига „Хеликон” продължава  упорито да търси клиенти. За разлика от имащата над 25 години история в Ямбол верига книжарници на Здравко Димов, носеща името „Здравец”, столичната „Хеликон” не затваря врати и в неделя.

След като няколко дни на витрината на „Хеликон” бяха изложени почти изцяло детски и рекламно-популярни книги за виното, за храната и други от този десен, през  уикенда  се появиха  и издания от по-висок „ранг”. Това са нови произведения на публицистиката, като книгите на дълголетния главен редактор на вестник „Труд” Тошо Тошев-„Политическа орда”, книга на бащата на „Панорама” Иван Гарелов, наречена „Ще ни побъркат”. Книгата на Гарелов включва негови статии и коментари в периода  1989-2016 год.

Още две книги от български автори привличат  погледите: документалната творба на Красимир Узунов, озаглавена „Азъ  бяхъ  войник  при Дранговъ”, която е истинско предизвикателство за читателите, тъй като е 848 страници и е на цена 50 лева.

На линия е и книга за времето на Тодор Живков ,чийто автор е последният началник на прословутото Шесто управление на комунистическата Държавна сигурност Димитър Иванов, който бе и един от вицепрезидентите на „Мултигруп”. Още едно произведение  търси измеренията на българския Преход, това е творбата на Огнян Стефанов „Господари на моргата”, имаща претенциите да разкрие непознати страни в скандала с Корпоративна търговска банка.

Заедно с тях, на витрината на „Хеликон” на улица „Търговска” е и роман от скандинавски автор, определен  като трилър, а също и произведение на един от най-скандалните писатели на ХХ век Чарлз Буковски, наречено „За писането”.

 

About the Author :

Leave a reply