И болницата в Елхово вече със 17 легла за Ковид-пациенти, капацитетът на болниците в региона стигна 161 легла

Ямбол, 25.03.2021 г.

Болницата в Елхово да осигури 17 легла за болни с коронавирус гласи новата заповед на РЗИ – Ямбол, която влиза от утре – 26 март. С тях общият капацитет на болниците в региона за лечение на Ковид – пациенти стигна 161 легла, от които 9 са за интензивно рлечение в т. нар. Ковид – реанимация.

Областната болница МБАЛ „Св. Пантелеймон“ има вече 96 легла за болни с коронавирус в 6 отделения – Инфекциозно, Белодробно, Първо вътрешно, което се използва като триажно отделение, отделението по физиотерапия, Кожно отделение и Ковид –реанимацията.

Днес зам.-директорът на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ Валентин Вълчев съобщи, че свободните легла в болницата са 15 и то само в т. нар. триажно отделение. Ковид –реанимацията, която е с 9 легла, е пълна, дори в един момент пациентите за нея са били 10.

Последните дни в болницата постъпват към 6 пациенти и изчакват за PCR-тест в триажно отделение, докато в предишни дни са били и по 14-15.

Частната болница в Ямбол трябва да осигурява 44 легла за Ковид – пациенти. Кардиологичната болница е с 4 легла за техни пациенти с Ковид 19.

От утре елховската болница, която досега имаше само 4 легла за пациенти с коронавирус, ще трябва да осигури 17 легла за лечение на болни от Ковид 19.

About the Author :

Leave a reply