И „Балкан” подмята „Ямбол” с конфузна разлика

33333Втора загуба допусна тимът на „Ямбол”, днес от състава на „Балкан”, като разликата е 28 точки. След като паднаха и от румънския „Крайова” вчера, нашите състезатели останаха на последното място в турнира, чийто домакин бе Ботевград.

„Зелените” свалят интригата още след първите 10 минути, в които правят аванс от 15 точки, а на полувремето домакините вече водят с 22 т.

Останалото време е доиграване, ала и то не сваля пасива на „Ямбол”, а го качва, за да се стигне до крайното 107:79.

В редиците на жълто-сините топ реализатор е американският гард Тайлър Лейсър, постигнал 19 точки, 6 завършващи подавания и 4 борби. Този път, за разлика от мача с „Крайова”, хърватското крило Тони Бърнас е по-точен при стрелбата/13 точки/, но е под въпрос как се е представил в защитен план, тъй като „Балкан” има пак убийствена стрелба от тройката-66,67 процента, срещу 31,25 точки.

Това е старо оръжие на „зелените”, откакто ги води македонецът Александър Тодоров, а „Ямбол” така и не успява да отвърне на периферните играчи на Ботевград.

„Старото куче” Стоян Петков и сега е дал сърце, вкарва 10 точки и печели 6 борби. В борбата нашите имат по-добър процент от „Балкан”, но това не променя нещата.

Нито Милен Костов, нито Иван Тенев, нито Андрей Иванов, нито Виталий Печоров влизат за дълго на терена, а ако такава ще бъде селекцията на „Ямбол”, трябва да се изясни дали ще обиграваме младите или все пак ще искаме да сме фактор в шампионата.

About the Author :