Искат отнемане на имущество на Иван Гаванозов за близо 1 млн. лв.

sadКомисията за отнемане на незаконно придобито имущество е внесла в Ямболския окръжен съд иск за отнемане на имущество на стойност 992 730 лв. от Иван Гаванозов от Ямбол. Той има обвинение като ръководител на организирана престъпна група за ДДС измами.
Иван Гаванозов е задържан през февруари 2013 г. при специализирана операция под кодовото название “Сладки” на ГД “Национална полиция” и НАП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура и със съдействието на Агенцията по безопасност на храните. Той е задържан в офиса си в момент, докато опитвал да изгори фалшивата документация по търговската си дейност. Според обвинението схемата е включвала внос на рафинирана захар от Чехия в България и последващ фиктивен износ към Румъния.
КОНПИ иска отнемането на идеални части от книжарница и партерен етаж в Ямбол, от стопански постройки в землището на с. Маломир, автомобил, ниви на територията на областите Ямбол и Варна, както и суми от продажбата на имот и дружествени дялове, вноски в едно от дружествата и вноски по банкова сметка. Искат се и 114 000 лв., които са иззети от Гаванозов по време на полицейската акция при залавянето на Гаванозов.

About the Author :