Иречеково – село, в което няма безработица

DSC04091Обещанията, дадени от кмета Николай Генов в началото на мандата, в по-голямата си част са изпълнени. На отчетното събрание  пред своите съселяни и пред гостите Митко Андонов, кмет на общината, Иван Георгиев, зам.кмет и Мария Толева , зам.кмет, г-н Генов направи една сериозна равносметка на периода като поднесе заслужена благодарност за подкрепата към общинското ръководство. С постоянни грижи и поддържане в добро състояние са здравната служба, кметството, друга общинска сграда, църквата. Осъществен е пълен ремонт на читалището, възстановена е автобусната спирка. В добро състояние е ел.мрежата, периодично се ремонтират ВиК съоръженията, уличното осветление. Над 30 контейнера осигуряват нормално сметосъбиране в селото. Извършено е чакълиране на улици с водостоци на определени места.

DSC00095 „Това не е всичко, което искаме да направим за селото и което планираме!” категоричен бе кмета, който не пропусна да отбележи  създаването на футболния отбор, провеждането на народни празници, участието на самодейците в общинските културни празници, както и гордостта от сформирането на  певческа и нова танцова група. „Иречеково е село, което дава доказателства, че се развива, че има бъдеще. И вие сте хората, които осъществяват това на дело!”, подчерта в обръщението си  към иречековци кметът Митко Андонов. Давайки  висока оценка за работата на кмета Николай Генов, той го определи като грижовен и всеотдаен кмет,  изрази удовлетвореността си от това, че  селото има своите постижения, радващо е , че тук няма безработица. Припомни всеобщите  грижи по възстановяването на читалището  и на църквата.

DSC04085Г-н Андонов увери присъстващите , че общината ще поддържа вниманието и грижите към Иречеково, ще подпомага добрите идеи, няма да се изпуска от внимание необходимостта от поддържане състоянието на улиците. „Важното е всички заедно да работим. И добрите резултати няма да закъснеят!”, каза г-н Андонов.

 

DSC04089Той поднесе специални поздравления към самодейците за всеотдайността в подготовката на своя дебют и зарадва всички като обеща финансово подпомагане на читалището за осигуряване  изява на групите в различни общински и регионални фолклорни прояви.

About the Author :