Инициативи по повод Международния ден за борба с наркоманиите

Ямбол, 10.06.2020 г.

Във връзка с отбелязването на 26 юни – Международен ден за борба с наркоманиите, Общински съвет по наркотични вещества при Община Ямбол, Превантивно-информационен център за борба с наркоманиите към него и Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, в партньорство с Община Ямбол, както и с помощта на Регионално управление на образованието – Ямбол, Областна дирекция на МВР – Ямбол и Детска педагогическа стая организират за поредна година кампания под надслов ” За да има и утре”.

Кампанията, която ще се проведе в края на месец юни, има като основната цел да привлече вниманието на широката общественост и на младите хора върху проблема, свързан с разпространението употребата и злоупотребата на психоактивни вещества.

Организаторите обещават няколко събития, които са част от кампанията под мотото “За да има и утре!”.

Една от инициативите включва позиционирането на информационни щандове, при които експерти от ПИЦ ще извършват консултации и ще подават информация към общността, относно различни аспекти, свързани с влиянието и вредните ефекти върху човешкото здраве при употреба и злоупотреба на психоактивни вещества. Младежи от Общински младежки клуб към ОСНВ и ПИЦ ще разпространяват брошури с полезна информация. Посредством информационни табла с постери с нагледни примери и мобилната изложба на ОД на МВР – Ямбол гражданите ще могат да се запознаят с вредите от психоактивните вещества върху човешкия организъм.

Предвидените дати за позициониране на щандовете са 22 юни, понеделник и 23 юни, вторник, пред НЧ “Съгласие – 1862″ и на 26 юни, петък и 27 юни, събота, в близост до Спортна зала “Диана” в Градски парк.

На 26 юни, петък, от 09:30 часа до 13:00 часа в Градски парк, от двете страни на градинката между големия фонтан и Руски паметник, ще се проведе турнир по стрийтбол за младежи в училищна възраст и конкурс за забивки и стрелба от 3-те точки. Участниците ще бъдат разпределени в две възрастови групи:

  • Първа възрастова група : от 5-ти до 8 клас
  • Втора възрастова група: от 9- ти до 11 клас Три мероприятия подготвят организаторите за съботния 27 юни.- Крос разстояние 400 метра- Крос разстояние 1000 метра            От 11:00 часа ще започне състезание по спортно ориентиране за младежи и/или родители с деца в екип. То ще се проведе на територията на Градски парк, в района, който е в близост до Спортна зала “Диана”. Състезанието не е за професионалисти – в него могат да вземат участие хора без познания в спортното ориентиране.За допълнителна информация относно събитията можете да се свържете с организаторите: Евгения Иванова, психолог ПИЦ – 0878 911 600 и Павел Тодоров, секретар ОСНВ – 0894 664 432.
  • Партньори на събитието са Община Ямбол, фирма Карил“ (https://karil-bg.com) и Спортен магазин „Varrio Sport“ (www.varriosport.bg).
  •             Арт работилничка на морска тематика са подготвили организаторите за по-малките. Тя ще бъде позиционирана в близост до Спортна зала “Диана”.
  •             Кросът е без възрастова граница за желаещите да се включат.
  • – Крос разстояние 600 метра
  • От 10:00 часа до 11:00 часа ще се проведе състезание по крос в три категории както следва :
  • Отборите ще бъдат съставени от трима души. Записванията по отбори ще стават на място 9:30 часа до 10:30 часа на 26 юни, петък.
About the Author :

Leave a reply