Инициативи за Световния ден на Червения кръст

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЯмболската Червенокръстка организация отбеляза 8 май – Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец с поредица от инициативи, организирани по повод празника. Денят стартира с кръводарителска акция за доброволно и безвъзмездно кръводаряване под мотото: “Някой се нуждае от твоята кръв сега”. В акцията доброволно дариха кръв 22 души.

Друга инициатива, в която БЧК – Ямбол се включи е Третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН в партньорство с ГД „Национална полиция”. Доброволците на БМЧК – Ямбол разпространиха брошури  «Научи се да се пазиш сам по пътя и в превозното средство!» на възлови кръстовища в града, съвместно с представители на Пътна полиция – Ямбол.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа водачите на моторни превозни средства се раздаваха рекламни материали съдържащи визитната картичка на кампанията «Искам да порасна». Във връзка със седмицата на пътната безопасност в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Веселиново, община „Тунджа“ се организираха поредица от инициативи сред учениците. Ирина Георгиева, доброволец на БМЧК направи презентация за правилата за движение на улицата и методите за оказване на първа долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортни произшествия. Децата подготвиха и представиха различни презентации  и рисунки на теми: „Пътна безопасност – да се предпазим от инциденти”, „Не карай пил – искам да порасна”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПо повод празника в зала „ Йорданка Пастърмаджиева” в сградата на ОС на БЧК – град Ямбол се организира тържествено награждаване с отличия на БЧК за червенокръстки деятели с принос в развитието на областната организация.  Д-р Антоанета Антонова, Председател на ОС на БЧК – Ямбол поднесе поздравително слово към членовете, доброволците, симпатизантите и партньорите на организацията по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Изпълнители от Вокална студио «Белканто» поднесоха специален поздрав към всички наградени червенокръстци.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAДоброволци и служители на БЧК участваха в тържествено поклонение с поднасяне на цветя на паметната плоча на Ямболската Червенокръстка организация.

About the Author :