Инициативи за популяризиране на Ямбол като дестинация за културен туризъм

IMG_1065Ямбол, 09.05.2018 г.

Под мотото„Ямбол – отлична европейска дестинация за културен туризъм“ днес преминават инициативите за популяризиране на Ямбол като част от европейската мрежа на ЕДЕН дестинациите за културен туризъм. Проявите са посветени на Деня на Европа и във връзка с европейската година на културното наследство. От южната страна на Културно-информационен център „Безистен“ е обособен информационен щанд за популяризиране наградата на община Ямбол като нова дестинация за културен туризъм.

Сред основните критерии, които Ямбол покри с най-голям брой точки, за да бъде отличен като победител в EDEN 2017 г. “Културен туризъм”, са: качество, богатство и оригиналност на туристическата оферта въз основа на местните IMG_1067културно-материални активи; достъпност на дестинацията, инфраструктура и качество на туристическото предлагане; събития и атракции за насърчаване на културния туризъм; привлекателност на дестинацията за туристите, базирана на предлаганите в нея уникални преживявания.

9 май е Ден на отворени врати във всички ямболски музеи – Регионалния исторически, в Музея на бойната слава, Интерактивен музей „Безистен“ и Художествена галерия „Жорж Папазов“.

About the Author :