Инициативата “Тунджа може” обедини усилията на всички

DSC05902Първите 266 кг пластмасови капачки в рамките на кампанията „Тунджа може“ вече са предадени за рециклиране. Количеството бе събрано само за месец от стартиране на благотворителната инициатива.

Тази благородна кауза увлича  все повече участници. Вече е факт и първата съпътстваща благотворителна проява. В рамките на общинския празник на традициите „Модата се мени, фолклорът остава“, проведен в с. Генерал Инзово на 23.06.2018 г., читалища, клубове на пенсионера и социални услуги от община „Тунджа“ организираха благотворителен базар, на който предлагаха различни кулинарни ястия, приготвени от самите тях.

1Средствата, които се събраха от базара и предадените за рециклирани капачки са общо в размер на 252 лв.

В „Тунджа може“ се включиха  децата от местните училища и детски градини,  служителите в кметствата и много жители на общината.  Съпричастни на каузата са и фирмите “Палфингер”, кафе „АРТ“, кафе „Грация“, детски център „Комикс“, кафе „Марбея“ и много други хора с големи сърца от гр. Ямбол и други градове от страната.

Инициативата „Тунджа може“ дава възможност на всички хора от местните общности- от деца до възрастни, без оглед на материалния статус, да проявят своята гражданска и обществена съпричастност към една благородна кауза.

БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ  ХОРА С ГОЛЕМИ СЪРЦА, ПРИОБЩИЛИ СЕ КЪМ БЛАГОРОДНАТА ИНИЦИАТИВА!

Повече информация за инициативата може да намерите фейсбук страницата: https://www.facebook.com/%D0%A2%D1%83%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-210528933010922/

 

About the Author :

Leave a reply