Инициативата “По-малко инциденти, повече сигурност” на служителите от ОДМВР-Ямбол

20190628_093231От 9 до 13 часа на 28 юни 2019 г. служители на ОДМВР-Ямбол се включиха в инициативата „По-малко инциденти, повече сигурност“ и почистиха част от районите около основни пътни артерии. Събрани и извозени са строителни отпадъци, парчета от външни гуми, пластмасови части, бутилки и други предмети, които освен че замърсяват околната среда, реално застрашават живота и здравето на шофьори и пътници, които спират или паркират за отдих край основните пътища на областта. В инициативата участваха 72 служители на дирекцията. Съдействие оказаха и представители на четирите общини и Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол към Тракийски университет в Стара Загора. С „По-малко инциденти, повече сигурност  служителите на реда от ОДМВР-Ямбол се включват в програмата за честване ??????????на професионалния празник на служителите от МВР – 5 юли и 140-годишнината от създаването на министерството. Инициативата е част и от  мерките на дирекцията, прилагани съвместно с други държавни органи и общините за ограничаване на пътния травматизъм в област Ямбол. Съобразно изготвените предложения на началници на структурни звена бяха почистени няколко терена:

– района около пътен участък на изхода на гр. Ямбол за с. Чарган – от служители на отдел „Криминална полиция“ и РУ-Ямбол;

– пътен участък Ямбол – Сливен, района около паметника на „Диана“ – от служители на РУ „Тунджа“;

– пътен участък на главен път I-7, района след ГК „Изгрев“ –  от служители на РУ-Елхово;

– района около пътя гр.Стралджа- с. Правдино – от служители на РУ- Стралджа.

Своевременно бе предприета организация за дежурство и изпълнение на работните задачи и административното обслужване на граждани.

20190628_103402 IMG-a61d64744727a0ab6159dd474ba7e18e-V

 

About the Author :

Leave a reply