Инж.Николай Георгиев, собственик на „АВС инженеринг” : „Щом започне санирането, ще има недостиг на работна ръка”

НиколайСобственикът на  една от най-големите ямболски строителни фирми, инж.Николай Георгиев, който е и член на ръководството на Националната строителна камара, каза за „Делник”, че при започването на санирането на жилищните блокове по националната програма, ще се появи недостигат на работна ръка.

„Хората не бива да се притесняват дали санирането няма да продължи много дълго. Ако всичко се планира и се започне навреме , няма никакъв проблем това да се извърши бързо. Още повече че в нашия град, масовият случай е с блокове от 120 апартамента. Според начина, по който ще бъдат санирани, някои ще бъдат по-скъпи , но санирането на едно жилище ще струва между 5 и 10 000 лв. Ако вземем един среден вариант, това ще са около 7-8 000 лв. И срещу тези пари хората няма да дадат нищо, това е грижа на държавата”, заяви още инж.Николай Георгиев.

„Не е едно и също, разбира се, дали ще санираш блок от 100 апартамента  или от 36. Естествено,  че при първия случай фирмата-изпълнител ще трябва да има повече ресурс. Повече скелета и ред  други неща. Имайте предвид, че щом почне санирането, а то ще почне, ще  има недостиг на работна ръка.  Убеден съм в това. Ще се преодолее и тежкото състояние в строителния бранш, където оборотът падна през тази година  с 30 процента, тъй като няма големи проекти, които да са финансирани с пари от Европейския съюз”, допълни собственикът на „АВС инженеринг”.

About the Author :