Инж. Димитър Стоянов настоява за освобождаване на директора на Здравната каса в Ямбол

                                                                    ЧРЕЗ  МЕДИИТЕ

 ДО:

ПРОФ. ПЕТКО  САЛЧЕВ

УПРАВИТЕЛ НА НЗОК

 ГР.СОФИЯ

 КОПИЕ ДО:

МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РБ

                          ИСКАНЕ

ОТ: ДИМИТЪР АТАНАСОВ СТОЯНОВ,

ГРАЖДАНИН НА ГРАД ЯБОЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК В МАНДАТ  2015-2019 ГОДИНА

ОТНОСНО:  ПОМОЩ ЗА ЗДРАВНАТА СИСТЕМА НА ОБЛАСТ ЯМБОЛ ЧРЕЗ  ОСВОБОЖДАВАНЕ НА Д-Р ДЕНКА ПЕТРОВА ОТ ДЛЪЖНОСТТА

НА ДИРЕКТОР НА РЗОК ЯМБОЛ  И ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЛЕКАРСКОТО СЪСЛОВИЕ  ОТ КОРУПЦИОННИ И НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ

МЕТОДИ НА УПРАВЛЕНИЕ НА ФИНАНСОВИТЕ  СРЕДСТВА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ В ОБЛАСТ ЯМБОЛ

УВАЖАЕМИ  Г-Н ПРОФЕСОР САЛЧЕВ,

Здравеопазването в Област Ямбол е на колене!

В този кризисен за страната ни момент, здравеопазването в Област Ямбол е в трагично състояние.

Уплашени сме! Помогнете ни!

Жителите на Областта, не само,че са притеснени от тази ситуация, но считаме,че нашите пари за здравеопазване отиват в нечий чужди джобове, за лични и користни цели.

Стигна се до там,че Кмета на Община Ямбол, да организира среща с медиците в Ямбол,за да им се моли,повтарям,за да им се моли да помогнат в тази критична ситуация.И сигурно знаете,че те масово отказват. Отказват, не защото ги е страх от корона вируса (те са коректни и почтени хора), но отказват заради страха от порочната здравна система наложена в региона. Страхуват се за работата и семействата си. Страхуват се от модела на високомерие, на корупция, на отмъстителност, на избирателност, на политизиране на финансирането на здравната система в областта, наложена, според мен, от  д-р Денка Петрова, директор на Здравната каса в Ямбол.

Считам,че цели десет години този Директор всява смут, корупция и сталинистки методи на управление на финансовите средства за здравеопазване в региона.

Фактите: – След мой сигнал до Окръжна прокуратура Ямбол и след откази и отводи на всички прокурори в Ямбол, да разследват случая, Окръжна прокуратура Сливен установи ,че определени лекари в Ямбол(според мен приближени до Директора на РЗОК Ямбол) отчитат в здравната каса, прегледи на пациенти,които към момента на прегледите се намират хоспитализирани в други болници. Парадокс ли е, че един от отчетените за преглед пациенти в Ямбол , в този момента на прегледа е бил  на химиотерапии в други болници, в друг град. За жалост по време на проверката, прокуратурата е установила,че той е починал. Каква низост.

Служителите на здравната каса засичат тези корупционни практики, най вероятно,чрез информационните си системи и отиват на проверки, но Директора на РЗОК Ямбол, д-р Денка Петрова излиза със заключението ”няма виновни”. Окръжна прокуратура Сливен установява,че този Директор на здравна каса в един и същи ден, участва на заседание на Общински съвет Ямбол,получава възнаграждение за това и същият ден той участва и на мероприятие на Националната здравна каса и оттам получава трудово възнаграждение, независимо от факта,че този Директор, при участие в заседания на Общински съвет, трябва да е в неплатен отпуск и е противозаконно да получава приходи в един и същи момент и от държавата и от общината. Проверих, какви трудови възнаграждения е вземал този Директор на РЗОК, че да иска неправомерно да взема пари от две места и останах изумен. Мисля,че проверих в НЗОК, за тримесечия на 2019 г. и установих ,че за един месец  този Директор взема  средно възнаграждение от държавата ,от нас, в размер от  4000 до 6000 лв. Ужас.

За жалост, прокуратурата не прие да изслуша записи от изказване на лекари от Ямбол, където те заявяват: – ”тя ще ни унищожи”(става въпрос за Директора на РЗОК Ямбол) ”тя ще унищожи семействата ни”, ”ще трябва да се изселваме от Ямбол” и т.н. и т.н.

Г-н Професоре, може би  Вие ще ме  поканите да Ви  пусна  тези записи.

Уважаеми Управител на Националната здравно осигурителна каса,кажете ми как да работи коректно тази здравна система в региона,когато, според мен, основният и донор на финансови средства е ”гнил”. Кажете ми кой млад лекар или медицинска сестра ще дойде да работи в Ямбол,когато чуе думите на онези лекари, които се страхуват,че ще бъдат унищожени. Кажете ми,как няма тези лекари и медицински работници да откажат на призива на Кмета на Ямбол за помощ в този кризисен момент, като знаят,че щом аз, надигнах глава срещу системата,заради съпругата си, бях моментално наказан и съпругата ми беше принудена да напусне здравната система. Как няма лекарите да се страхуват,като знаят,че аз ,чак през Главният прокурор на РБ, след една година битки, успях да стигна чрез Окръжна прокуратула Сливен до проверка в РЗОК. Как тези лекари и сестри ,ще откликнат на призива на кмета, като чуват и знаят,че с много усилия и финансови средства, ние в съда се борим да осъдим НЗОК, за неправомерно издавани заповеди от тази Директорка, за дисциплинарни наказания, целящи саморазправа с неудобните.

Уважаеми г-н Управител на НЗОК, моля незабавно освободете от длъжност Директора на РЗОК Ямбол и командировайте Ваш колега от София в Ямбол,да оглави РЗОК до приключване на пандемията. Уверявам Ви,така бихте помогнали  много на Ямбол, на Ямболии, на Ямболските медици и на всички нас.

Уважаеми г-н професор,моля Ви освободете този лекар Директор,който в продължение на близо 15 години е само Директор и никакъв лекар. Нека сега до отиде на предната линия в борбата с вируса и да докаже хипократовата си клетва.

Позволявам си,чрез Вас да се обърна и към Министър Ананиев:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА, В ТОЗИ КРИЗИСЕН ЗА ГРАДА НИ  МОМЕНТ.ВИЕ  МНОГО БЪРЗО И НАВРЕМЕННО МОЖЕТЕ ДА РЕШИТЕ ПРОБЛЕМА С ЛЕКАРИТЕ В ЯМБОЛ. ПРОСТО КОМАНДИРОВАЙТЕ БЛИЗО ЕДИНАДЕСЕТТЕ ЛЕКАРИ ОТ РЗОК ЯМБОЛ И РЗИ ЯМБОЛ В ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА, ЗА РАБОТА СЪС ВИРУСА. ТЕЗИ ЛЕКАРИ, ДЕСЕТКИ ГОДИНИ СА ПОЛУЧАВАЛИ ДЪРЖАВНИ ЗАПЛАТИ, ОТ НАШИТЕ ПАРИ. НЕКА СЕГА, ТЕ ДА ДОКАЖАТ,ЧЕ СА ЗАСЛУЖИЛИ ТЕЗИ ДОХОДИ. ТАКА ПОМОГНЕТЕ НА КМЕТА РЕВАНСКИ, ЗА ДА НЕ СЕ МОЛИ ЧОВЕКА,ЗА ДА СПАСИ ХОРАТА НА ЯМБОЛ.

МОЛЯ ВИ !

10.05.2020 г.

Димитър Стоянов, дипл. инж.

About the Author :

1 Comment to “Инж. Димитър Стоянов настоява за освобождаване на директора на Здравната каса в Ямбол”
  • иска да важен фактор в града
    May 10, 2020 - Reply

    Тотален самовлюбен лъжец!Питайте го защо не се задържа персонал при него, защото иска да му работят без пари!Питайте го защо заявява работници в бюрото по труда, а когато отидат при него за интервю отговарящи на критериите му казва, че не е на зор.Просто разкарва хората.Този човек мрази всички и всичко, освен себе си и семейството си!Вижте му имота, намира се на бул.Европа, малко след Еко бензиностанцията, посока изхода Ямбол- Сливен(преди бившия Ямбол хляб)Наредил си трошките – вишки, камиони пред лицето другите фирми и им закрива входовете.Колко пъти му казваха да ги махне, защото не е коректно така, но…с никой не иска да се съобразява, иска единствено с него да се съобразяват! Дори има жалба срещу него в общината за този случай.Изби всички кучета и котки, защото минавали през имота му.Нещастник долен!Питай те го когато беше общински съветник за чия сметка си асфалтира входа на имота?По-крив и алчен човек не съм виждала!Питайте го, на колко хора ”дава хляб” в града! Резултатът е нула!Безсрамник с големи претенции към всички, а нищо човек!Безсмъртник!

Leave a reply