Илко Капелев с нова книга – „Postscriptum. Убежище за роман“

Излезе от печат новата книга на ямболския поет и писател Илко Капелев „Postscriptum. Убежище за роман“ на издателство SAM_9863„Захари Стоянов“. За пръв път, още топла-топла, тя бе показана от издателя Иван Гранитски по време на заключителната среща на „Тунджанските литературни дни“.

Навремето Николай Радев определи Илко Капелев като „поет в прозата“ по повод романа му „Сибирски дневник“. И „в Postscriptum…“ авторът категорично защитава със своя атрактивен стил на писане това определение. „Той е нетърпелив, просто хваща ръката ти и те повежда по своите художествени „пъртини“ в заснежените нощи, които се пресичат, издигат се и се спускат по стръмните скатове на повествованието и в крайна сметка омагьосват душата ти…“, пише на корицата при представянето на книгата.

DSC06435Илко Капелев е автор на стихосбирките  “Пробуждането на совата” (1992), “Искра от писък” (1996), „Нощта след Великден” (2002), „Звездобойна” (2006), поемата „Криле на птици. Задочен полет“, „Небесна синева“ (2013), както и художествената проза „Сибирски дневник” (2007).

About the Author :

16 Comments to “Илко Капелев с нова книга – „Postscriptum. Убежище за роман“”

Leave a reply