Изявление от пресцентъра на “Коалиция за България”

photo 4aВ продължение на стила „ Гошоолу прави избори” представителят на ПП „ГЕРБ” Галин Славчев Костов подаде поредния сигнал до РИК – Ямбол срещу нагледен материал на „Коалиция за България”. Разбира се, той е в стила на предни два сигнала, които нямат никакво правно основание. Явно ГЕРБ, улисани в „кампанията си” за избора на четиримата депутати от агитационните им материали по общинските спирки пропускат следното:

1. Цитираната заповед на Кмета на община Ямбол № РД/02-00264 от 23.04.2014 г. е обжалвана в Административен съд – Ямбол, за което е образувано дело номер 80 / 2014 г. по описа на АС – Ямбол. Поради този факт заповедта не е влязла в сила;

2. В Ямбол не е съществувал блок на БКП, което явно не се знае от ръководството на ГЕРБ, поради факта, че представителите му  доста късно са дошли да живеят в града;

3. Атакуваният агитационен материал е поставен с разрешение върху частен имот;

4. Самият агитационен материал не е билборд. Трудно ще се постави съоръжение – билборд върху калкана на една сграда. Недопустимо е неразличаването на билборд от поставеното пано при наличието на толкова видни инженери в ръководството на ГЕРБ.

Доколкото имаме информация, РИК спешно ще разглежда  тъжния сигнал, респондиращ на тъжните очи на Бойко Борисов, когато видя на т. нар. сбирка пред община Ямбол скромното пано на основните си опоненти. Той даже не успя да се качи на предизборната сцена. Разбираме го – не е лесно.

Може би, вече е крайно време РИК да уважи яловите предизборни напъни на ГЕРБ и да вземе решение за сваляне на червеното пано чрез Кмета на общината. Не се съмняваме, че Гошоолу има опит в това. От друга страна ние ще сме удовлетворени, че ще спестим средства за задължителното сваляне на агитационния материал след изборите.

И все пак…..да напомним на нашите съграждани, че сивото ямболско ръководство на „ГЕРБ” чрез тези безплодни действия не може да спре победата на „Коалиция за България” в града и призоваваме гражданите на 25-ти Май да гласуват с номер 15 в интегралната бюлетина.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

About the Author :