Изхвърлиха Павката Маринов от националния тим

 

ПавелЕдин от ямболските представители в тима на България по баскетбол, Павел Маринов, влезе в много остър завой на кариерата си. Павката, заедно с Чавдар Костов и Александър Янев, бе освободен от тима, след като селекционерът ги надушил, че прекалили с престоя си в дискотеките на София.

При пътуването за Холандия, един от най-големите таланти на ямболската детско-юношеска школа, а след това и основен играч в мъжкия тим, заедно с Костов, направил твърде съмнително впечатление на старши треньора Жоро Младенов, а после той установил силен аромат на алкохол.

В мача срещу Холандия Младенов закова на пейката и Павката, и Чавдар, но развоят на срещата го принуди все пак да ги пусне на терена за по 4-5 минути. При завръщането си в София, селекционерът обяви, че баскетболистите са извършили скандални неща. Федерацията не закъсня с реакцията и извади от тима както двамата, така и Александър Янев.

Положението е твърде неприятно за Павел-той е в най-добрата си възраст, миналия сезон не само бе капитан, но и игра много силно за „зелените”. Вместо да хване титулярно място и в националния отбор, сега Павката е аут от него.

И вероятно това ще е за дълго време, освен ако изключително лошите резултати на България, не доведат до преждевременно прекратяване на договора на селекционера Младенов.

Което пак не означава завръщане на талантливото крило сред трикольорите.

About the Author :