Изумителна канонада от Безистена на Боян Радетич

???????????????????????????????Канонада от изумителни тройки направи в събота срещу „Балкан” Боян Радетич. Сръбското тежко крило на „Ямбол” извади мерник от Халите, какъвто вероятно не прави и на тренировките в зала „Диана”- от осем изстрела шест попаднаха в целта.

Радетич, който играе по-скоро колебливо с екипа на нашия отбор, в събота се бе разбрал с Господ, и хвърляше далече извън дъгата, откъдето съперникът вероятно бе готов да се басира, че е абсурдно да вкара. Едрогабаритният сърбин обаче се увлече и стана единият от екзекуторите на Ботевград за поражението с разлика от цели 18 точки.

Именно далечната стрелба бе огромната изненада за „зелените” край Тунджа. В последните два сезона тройките бяха техен патент, и те редовно ни обрулваха с изстрели от Безистена. В събота обаче нито един от „Балкан” нямаше точен мерник, и от цели 27 стрелби „зелените” вкараха едва пет, което прави нищожните 18,52 процента.

„Отличници” в тези лоши стрелби бяха гардът Мартин Маринов – от четири опита нито един в целта, същата участ имаше и Острев,  а почти същата трагедия бе и мерникът на Бъркич-единият от високите сръбски баскетболисти на „Балкан”- той даде 4:1.

Затова пък „Ямбол” постигна страхотните 52,94 процента успеваемост за три точки –  от 17 опита 9 бяха точни. Домакините сензационно наложиха превес и на „втория етаж”, където синът на професор Даниела Агре, Денис, се бе разфучал, и хвана феноменалните 18 борби, плюс 22 точки, с което стана играч на мача.

Денис Агре последователно отказа от идеята да го надиграят национала Върбанов, както и Бъркич, и Цветкович, а и Стоян Петков. Нашите си позволиха да пропуснат доста удари от наказателната линия, въпреки това нанесоха кинжален удар на Ботевград, който в залаганията бе пълен фаворит.

Макар Денис  Агре да държи палмата на първенството с коефициента си на полезно действие от 31 пункта, Боян Радетич с тази невероятна серия от тройки закопа окончателно противника, навикнал да къса от далечна дистанция мрежичката на „Ямбол”.

Четирима фенове на „Балкан”, все хора с поне двайсетгодишен стаж по залите, трябваше да преглътнат срама , но ветераните се държаха храбро и скандираха почти до последната сирена името на любимия си клуб.

С  това те вероятно вгорчиха напълно съботната вечер на тима на Ботевград, който уж бе излязъл от кризата, а и селекцията му е като за финален плейоф, но в зала „Диана” доста съперници са си тръгнали през годините неочаквано мрачни.

 

About the Author :