Изнесени сцени на Куклено-театралния фестивал „Михаил Лъкатник” в селата на „Тунджа”

kare 1Тази година Тунджанските театрални дни бяха допълнени с куклено-театрални представления. Те бяха подарък за децата по повод празника на община „Тунджа” и представляваха изнесени сцени на Куклено-театралния фестивал „Михаил Лъкатник”.

В зрителната зала на Народно читалище „Напредък-1930”, с. Кабиле Държавен куклен театър – Москва, Русия изнесе представлението „Снежната кралица“ за децата от Детска градина „Изворче”, с. Кабиле и групите от Безмер, Дражево, Хаджидимитрово.

1В Народно читалище „Виделина-1928”, с. Кукорево за децата от Детска градина „Щурче”, с. Кукорево и групите от Окоп и Победа театър „Карлсон” представи „Карлсон, който живее на покрива”.

Държавен куклен театър – Габрово гостува на Народно читалище „Светлина-1929“, с. Роза и зарадваха децата от Детска градина „Звездица”, с. Скалица и групите от Роза, Ботево и Бояджик с кукленото представление „Снежанка и седемте джуджета“.

Емоционални и запомнящи се бяха срещите на децата с артистите, защото освен в ролята на зрителите, децата влязоха и в ролята на артисти.

 

About the Author :