Измамници отмъкнаха 600 лв. от възрастна жена

pol YВчера около  16:00 ч. в ямболския комплекс «Граф Игнатиев» възрастна жителка била въведена в заблуждение от непознат, който и откраднал 600 лева. В близост до дома й жената била заговорена от непознат, който се представил за приятел на сина й и поискал да му развали 50 лева. Тя го поканила в жилището си, но щом извадила  спестяванията си мъжът ги издърпал от ръцете й и избягал.  По-късно потърпевшата потърсила помощ в полицията. Разследването по случая продължава в РУ Ямбол.

От полицията призовават гражданите да проявяват по-голяма бдителност, да не се доверяват лесно на непознати, независимо за кого се представят. Някои измами са придружени и с кражби, при директните срещи с потърпевшите на улицата или домовете им. Основната цел в тези случай е да се получи достъп до собствеността на потърпевшия и докато той бъде разсейван от едно от лицата другото да извърши кражба на пари и ценни предмети. Примерите са много: ”Мними врачки, които развалят магии”, “Мними служители, които уж ще съдействат за увеличение на доходите ви”, “Мними търговци на стоки и услуги” и др./. Запомнете: “Не допускайте непознати хора в дома си по никакъв повод!” и “По никакъв повод не давайте пари на непознати хора!”.

При подобни случаи и при възникване на каквото и да е съмнение, потърсете помощ като се обърнете към местното Районно управление  на МВР или сигнализирате на тел.112.

About the Author :