Излъчват пълнометражния филм “Откритие” с ямболско участие от 6 декември в кино “Елит”

От 6-ти декември пълнометражният игрален филм „Откритие“ ще бъде прожектиран в кино “Елит” – Ямбол. Филмът ще бъде на големия екран в Ямбол между 6-ти и 12-ти декември от 21ч. На 12-ти декември пък в града ще пристигне екипа на филма за среща с ямболските зрители. Срещата ще се проведе от 21ч. по време на кинопрожекцията в кино “Елит” – Ямбол.

Филмът е създаден по едноименната повест на Таня Мир – „Откритие“, отличена с националната литературна награда „Еквалибриум“ и пренася зрителя в една завладяваща и изпълена с обрати история за Древна Тракия, която преди седмица беше представена в град Ямбол по покана на Регионален исторически музей – Ямбол.

Целта на проекта е да популяризира древното минало на българските земи като по увлекателен начин припомни на зрителите за богатото културно и историческо наследство на България.

Филмът беше заснет на близо 20 локации в различни части на страната. Партньори в проекта са Исторически музей “Искра” Казанлък, които са осигурили възможността за заснемане на кадри от филма в автентична тракийска гробница. В сцените, пресъздаващи моменти от Древна Тракия, е взела участие ямболската група за исторически въстановки “Антична Тракия”, която разиграва  реалистична битка от древността.  

По време на археологически разкопки в Долината на тракийските царе, група археолози влиза в древна тракийска гробница, където ги очаква изненада – човек, облечен с тракийски дрехи, който неразбира нито един от съвременните езици. Съмнението, че непознатия мъж е иманяр, се разсейва бързо, а въпросите започват да валят един след друг –  Кой е загадъчният мъж от гробницата и как е преживял погребан през вековете? Дали не е самият Залмоксис, легендарният жрец, за когото се носят легенди, че е открил тайната на безсмъртието?

Съвсем скоро откритието се превръща в световна сензация и различни кръгове хора опитват да се доберат до него.

Филмът проследява историята на тракийския принц Севт и археоложката Роси Петкова, в опита им да попречат оцелялата през вековете тайна на безсмъртието да попадне в лоши ръце. История, изпълнена с екшън, драматизъм и много неочаквани обрати, която ще Ви остави без дъх.

Режисура: Кардам Калчев, Мартин Асенов

Сценарист: Таня Мир

В главните роли: Светлин Къров, Моника Бранкович, Мартин Асенов, Даниел Кръстев

Трейлър на филма „Откритие“:

Официална страница на филма: https://www.facebook.com/%D0%9E%D1

About the Author :

16 Comments to “Излъчват пълнометражния филм “Откритие” с ямболско участие от 6 декември в кино “Елит””
 • МЛС
  December 6, 2019 - Reply

  Честно казано филмът не ми хареса. Не е кой знае какво

  • НСК
   December 6, 2019 - Reply

   Филмът горе-долу става.

   • 246
    December 7, 2019 - Reply

    Филмът е абсолютна боза

    • :)
     March 31, 2020 - Reply

     Филмът е чудесен. На мен ми харесва.

 • Unnamed
  December 6, 2019 - Reply

  Очакванията ми за филма бяха по-големи.

 • //__//
  December 6, 2019 - Reply

  Книгата ми допадна донякъде, а филмът – не. Относно филма можеше и по-добре. Въпреки че филмът не ми харесва, успях да сравня филма с книгата. Въпреки моята не много висока оценка за филма, не съжалявам, че присъствах на премиерата.😔

 • 36701653д07
  December 6, 2019 - Reply

  Ако оценя книгата по шестобалната, то на книгата бих писал 4,50, а на филма – 3. Не бях впечатлен от актьорите, на моменти преиграват. 🙄

 • ""^
  December 6, 2019 - Reply

  Слаб филм

 • Начетен
  December 6, 2019 - Reply

  Не е моят филм. Просто не ми харесва. Българското кино имя прогрес. Напоследък излизат хубави български филми, но това определено не е от онези филми, които да ми харесат. Очаквам други български филми, които наистина да ми харесат.👎

 • Наско
  December 6, 2019 - Reply

  Не е хубав филмът

  • Ангел
   December 7, 2019 - Reply

   Поредната българска тъпотия.

 • Петър
  December 7, 2019 - Reply

  Филмът е пародия

  • Васил
   December 9, 2019 - Reply

   Аз определено не харесвам филма, ама изобщо не ми харесва.

   • Unnamed_95
    February 3, 2020 - Reply

    Филмът много ми харесва. Изключителен е. Много добра актьорска игра. Поздравления. А относно негативните коментари, тези хора явно са гледали друг филм, но не и “Откритие. Още веднъж браво. Останах доста приятно изненадан. Гледайте го. Няма да съжалявате. Горещо го препоръчвам.

 • Юлия
  December 9, 2019 - Reply

  Не бих го гледал филма втори път. Нещо много ме разочарова. 😀

 • :D fff
  March 31, 2020 - Reply

  Аз харесвам и книгата, и филма “Откритие”.

Leave a reply