Изложба на групата за извънкласни дейности “Багри и настроение” в Езикова гимназия

IMG_8621Изложба на участниците в група за извънкласни дейности “Багри и настроение” в Езикова гимназия “Васил Карагьозов”-Ямбол, беше открита вчера, 15 май 2019 г., в училището. Това стана в присъствието на ръководителя на групата художник Цветан Казанджиев, директора на училището Йордан Милков, част от младите художници, техни съученици и приятели, учители.

Директорът Йордан Милков поясни, че извънкласната дейност е започнала през втория учебен срок с 12 ученици. За техен ръководител е бил поканен творецът Цветан Казанджиев.

Самият художник, ръководител на извънкласната дейност, благодари на IMG_8625младежите за вложените талант, усърдие и за вниманието към преподавания материал. Той сподели, че с учениците са говорили не само за рисуването, но и за живота на художника, за необходимостта от пълно себеотдаване. Призна, че тайно се надява повече от тях да продължат на това поприще, а изложбата е естествен завършек на съвместната им работа. Цветан Казанджиев сподели още, че младежите са поканени в ателието му, той е готов винаги да им помага, независимо дали ще бъдат в това училище или извън него, със знанията и практическите си умения като художник. “Но изкуството е спирала, която трябва да се развива, а не само човек да се върти на едно място”, подчерта той.

Изложбата беше разгледана с интерес от гости и домакини.

IMG_8622 IMG_8624 IMG_8628 IMG_8630 IMG_8632 IMG_8633 IMG_8634 IMG_8635 IMG_8636 IMG_8637

 

 

 

About the Author :