Изложба на гоблени „Пролетно настроение“ в библиотеката

SAM_9479Изложба от гоблени „Пролетно настроение“ бе открита на 20 март в читалнята на Регионална библиотека „Г.С. Раковски“ в Ямбол. Представени бяха 15 гоблена, изработени от 9 жени и един мъж. Преобладаваха пейзажите и цветята. За търпението и красотата, вложени в това хоби, говори Милена Стефанова, библиотекар в читалнята. Изложбата бе открита от Стойка Цингова, изкуствовед в ХГ „Жорж Папазов“. Тя говори за специалното разположение на духа, нужно на добрия гобленар, за различните техники и сюжети в представените изработки. Подчертано бе, че в Ямбол съществува активна гобленарска общност.

SAM_9477Припомнено бе, че наскоро – на 7 март, бе открита друга изложба от гоблени в читалище „Зора“ – пета по ред. Амбицията на библиотеката е и тази изложба да стане традиционна. Гоблените тук могат да бъдат видени до края на седмицата.

Библиотекарите бяха подредили изложба и от списание за гоблени с модели, подчинени на пролетната тематика. Те поканиха присъстващите да посещават читалнята, където могат да намерят разнообразна  информация за дома, модата и всякакви хобита и интереси.

SAM_9469 SAM_9470 SAM_9471 SAM_9472

About the Author :

Leave a reply