Излезе „Народопсихологии“, книга осма, на Любомир Котев

DSC02371Излезе от печат осмата по ред книга „Народопсихологии“ от Любомир Котев, отново на издателство „Захарий Стоянов“. С нея писателят продължава своите пътешествия из бездната на българската душевност. Фрагментите са съвсем нови, създавани през последните години.

Осмата книга „Народопсихологии“ съдържа стремежът на автора да се погледне на българина от един по-различен ъгъл, като от националния характер се стига до човека и света. Защото целта не е българинът да се разглежда схоластично и наукоподобно, а да се види реалния паралел на националния ни характер, доколкото го има, в съпоставката с особеностите на други национални психологии, а и в контекста на общочовешкото. Търсейки българското, Любомир Котев търси и човешкото въобще – затова ги има и паралелите с френските мислители, и с старогръцките философи.

Първата книга „Народопсихологии“ на Любомир Котев излиза през 1999 г. на издателство „Хера“-Ямбол. Там са издадени първите три книги от поредицата, а следващите пет са продукт на издателство „Захарий Стоянов“.

 

About the Author :