Изкуство на световно ниво създават ямболски фотографи

DSC_7802Октопод обхванал главата на модел, светулки в полет, неоновите нощи из китайските мегаполиси, плажове облени в светлината на изгрева, класически черно-бели портрети, нежният макро-свят… Тези и още много образи можете да видите в изложбата на Ямболската фотографска общност

19 фотографи представят близо 50 кадъра на втората си годишна декемврийска изложба. Експозицията е подредена във фоайето на АртПринтШоп и бе открита снощи. Няма обща тема, която да обединява снимките. Те са част от най-добрите творби на авторите от изминалата година, като показват разнообразните подходи, стилистики и визуален език на ямболските фотографи.

DSC_7817На откриването председателят на ЯФО, Стоян Стоянов, сподели за дейностите на създаденото пред лятото на 2016 сдружение. Част от инициативите от последните месеци са благотворително снимане на хората от старческия дом в село Болярско, провеждане на фотографски курсове, изложби и отворени лекции на популярни български фотографи, пленер из селата край Тополовград и други. Стоян Стоянов представи и постиженията на някои от членовете на общността, като призови места в национални конкурси, кураторски изяви, участия в международни форуми и т.н.

DSC_7819Константин Зайков обяви предстоящото през 2018 година пилотно издание на конкурс за млади фотографи, учреден от ЯФО. Голямата награда ще носи името на известния ямболски фотограф Стоян Киров, който ни напусна миналата година и вече прави майсторските си портрети в по-добрия свят…

Изложбата е отворена всеки делничен ден от 10:00 до 18:00 часа на ул. “Бузлуджа” 3-5, зад Гимназия “Васил Левски” – студио “АртПринтШоп”.

DSC_7824 DSC_7833 DSC_7846 DSC_7874 DSC_7992 DSC_7993 DSC_7994 DSC_7996 DSC_7997

Денислав Стойчев

 

About the Author :