Избраник на Столипиново-това вече е велико, Пеевски…

peevskiШоуто трябва да продължи. Този иначе светъл, а с годините и свещен рок призив, се превръща в гротеска, щом се влезе на територията на България.

Политическият панаир не само става долнопробен-той отдавна си е такъв, но сякаш съзнателно се търсят най-гротесковите му измерения. Днес, незаменимият за ДПС Делян Пеевски, бе издигнат за народен представител от великия пловдивския квартал Столипиново, както знае вероятно целокупното население.

На велик човек, велик квартал, разбира се. Имам усещането обаче, че момчето с изумителните за възрастта си имоти и пари, отново си прави гаргара с нас. Най-лесно е Делян Пеевски да си избери лидерска позиция в листата в Търговище или в Кърджали, и да попадне отново в парламента. Но той явно иска гаврата с туземното население да продължи и затова е включил в панаира и пловдивските цигани.

„Не е направил досега нищо за нас, ама може и да направи”, такова бе гениалното обобщение за издигането на кандидатурата на Пеевски от страна на един от гордите възмугави избиратели.

Може, всичко може в прекрасната ни страна. Помни се, че някога, след Освобождението, един кандидат за Народното събрание, се поразпалил повечко в предизборната си обиколка, и обещал в едно село да издигне мост. Нито през селото, нито извън него, преминавала река, но щом е за народа…

Че Делян Пеевски е подставено лице няма съмнение, поне за мен. Ала очевидно този, който му е дал да хвърля картите, му е дал и заръката да опъва нервите на българите.

Казват, че Ахмед Доган от началото на Прехода до ден днешен не е напускал дори за ден пределите на държавата ни. Който и да е, дори и човек на Вашингтон или на Кремъл, ходел на крака при него. Ако погледнете внимателно мемоарната книга-дневник на Кеворк Кеворкян, ще разберете, че ролята на Сокола изобщо не е хипербола.

А арменецът знае с кой да вечеря…

About the Author :