Избор на ваксини и свободен достъп осигурява РЗИ – Ямбол

Ямбол, 27.05.2021 г.

Желаещите да се ваксинират имат свободен достъп и избор между всички налични в България ваксини, съобщават от РЗИ – Ямбол. Дори вече няма и опашки и не е нужно да се чака пред ваксинационните кабинети.

На този етап в Ямболска област са поставени 20 759 дози ваксини, от които 8903 души са със завършена ваксинация – имат по две дози, а 2953 са само с по една доза. Ежедневно се извършват имунизации от всички видове ваксини – най-много са на „Пфайзер“ и „Бионтек“, след това на „Астра Зенека“, най-малко са на еднодозовата ваксина на „Джонсън и Джонсън“, но тя е одобрена и най-късно. Вчера в Ямболска област са поставени общо 290 дози от четирите ваксини.

Мобилни екипи продължават ваксинацията в региона, досега са ваксинирани желаещите в 6 тунджански села, днес екипът е в Елховско – в Бояново, Вълча поляна, Добрич, Борисово, ще бъде ваксиниран и трудно подвижен човек в Елхово.

Здравните инспектори коментират, че хората явно са се успокоили от намаляващите активни случаи и не проявяват голямо желание за имунизация.

About the Author :

Leave a reply