Избори 2021 – Ямбол посрещна Румен Радев и Илияна Йотова

Ямбол, 5.11.2021 г.

С ръкопляскания и искрена радост ямболци и хора от областта посрещнаха в Ямбол президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Областният управител Георги Чалъков пръв посрещна президентската двойка. Лично засвидетелстваха подкрепата си представители на всички партии, които са част от националния инициативен комитет – „БСП за България“, „Има такъв народ“, „Поискай промяната“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Хората искрено се радваха на президента и искаха да изразят подкрепата си. Президентът не подмина никого, който искаше да го поздрави, да получи автограф или да се снима с него.

След сърдечното посрещане, двамата споделиха и позициите си.

Румен Радев поздрави дошлите да го посрещнат, наричайки Ямболския край – „край на честни и трудолюбиви хора“. „Изминалите 5 години за нас бяха едно неимоверно изпитание, но дори и в най-тежките моменти, когато президентската институция беше под пълна обсада, под непрекъснати атаки с лъжи и манипулации, ние не се огънахме, защото бяхме поели ангажимент към вас – да не предаваме принципите, с които вие ни избрахте. Да служим честно на народа си, да браним неговото достойнство и неговото бъдеще“, каза президентът и допълни: Затова не се страхувахме да бъдем вашия глас, да призоваваме за събуждане, за отхвърляне на модела на управление чрез насаждане на страх, на лъжи и на манипулации“. Той заяви още, че България има нужда от силна и независима президентска институция, която да пази достойнството и интересите на хората. (Б. р. Цялата му реч може да намерите тук).

Илияна Йотова заяви пред хората в Ямбол, че промяната в България, заявена на площадите на протеста, ще продължи. „Ние имаме нов проект за България, с волята и енергията на всички българи ще го постигнем, ще си върнем държавата от ръцете на олигархията и беззаконието“, изтъкна тя. По думите й никой няма право да се самопровъзгласява за обединител, народът и историята посочват обединителите. „Ние сме за обединение на мнозинството българи срещу мафията, затова с президента Радев подкрепихме протестите миналата година“, посочи Йотова. Тя определи демографската катастрофа и пандемията от неравенства като най-тежката диагноза на десетилетието на Борисов, което лиши българите от самочувствие. „Това управление никога няма да се върне и Борисов никога повече няма да е премиер – това е нашата най-голяма победа“, подчерта Илияна Йотова.

Вицепрезидентът благодари на хората за подкрепата. „Бяхме заедно – ние с вас и вие с нас, през тези пет години, когато ни беше най-трудно. С вашата подкрепа, с подкрепата на много политически формации сме още по-силни и продължаваме напред“, заяви тя.

След дълго продължилата среща с хората в Ямбол президентската двойка беше гост на кмета на Ямбол Валентин Ревански, посети строителната фирма „ABC инженеринг“ и мебелната фирма „Мебели Виденов“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :

1 Comment to “Избори 2021 – Ямбол посрещна Румен Радев и Илияна Йотова”
  • анонимен
    November 6, 2021 - Reply

    Мислещият човек на комунизъм не вярва.

Leave a reply