Избори 2021 – Румен Радев в Ямбол: България има нужда от силна и независима президентска институция, която да пази достойнството и интересите на хората

Думите, с които президентът Румен Радев се обърна при посещението му в Ямбол към препълнения площад:

Скъпи приятели и съмишленици, за нас е огромно удоволствие да бъдем днес в слънчев Ямбол в този прекрасен, плодороден български край – край на честни и трудолюбиви хора. Ние бяхме тук и преди 5 г. да поискаме вашата подкрепа, за да проправим заедно пътя към една нова България – България на свободните хора, на достойнството и на напредъка. Благодарим ви, че тогава вие ни я дадохте. Ние постигнахме тогава безапелационна победа. Тя имаше цена в последствие. Вие знаете, че 5 години за нас бяха едно неимоверно изпитание, но дори и в най-тежките моменти, когато президентската институция беше под пълна обсада, под непрекъснати атаки с лъжи и манипулации, ние не се огънахме, защото бяхме поели ангажимент към вас – да не предаваме принципите, с които вие ни избрахте.

Да служим честно на народа си, да браним неговото достойнство и неговото бъдеще. Затова не се страхувахме да бъдем вашия глас, да призоваваме за събуждане, за отхвърляне на модела на управление чрез насаждане на страх, на лъжи и на манипулации.

Ние имахме силата да налагаме вето на всички лобистки и антинародни закони, да обединяваме около значими каузи, да бъдем заедно с вас по площадите, във вашето справедливо недоволство и надежда за нова България. Да, заедно успяхме. Успяхме, защото бяхме обединени не около шкафчета, които някои изпразваха вашите, за да напълнят своите, и сега претендират да ви обединяват. Не, ние бяхме обединени с вас около ценности – свобода, справедливост и солидарност. Тези ценности ни събират и днес на този слънчев площад. Заедно успяхме да започнем промяната и България се променя, но всички знаем и виждаме, че тази промяна няма да бъде лесна. Защото статуквото е още силно, защото олигархията е овладяла различни нива на държавата и продължава да задушава обществото ни. Защото натрупаха огромни средства от кражби и вие днес виждате как тези кражби продължават да се разкриват – огромни, нагли, арогантни кражби от джоба на всеки един от нас. И ние силно се надяваме и ще продължаваме да настояваме да се стигне до края, да се стигне до справедливост и до възмездие. Затова ще продължим с вашата подкрепа.

Предстои ни важен избор на 14 ноември – това е избор не само на парламент и президент и вицепрезидент – това е избор на бъдеще. Трябва да излезем и всички българи да гласуваме, за да имаме своето представителство в един парламент, където очакваме най-сетне да има силно демократично мнозинство, което да има волята и решимостта да направи най-сетне необходимите реформи и законодателни промени в интерес не на партии, не на олигархии, в интерес на българския народ.

Но нека не забравяме, че изборът за президент и вицепрезидент е не по-малко важен, защото България има нужда от президентска институция силна и независима, която да не се кланя на силните на деня, която да не изпълнява тясно партийни и олигархични интереси, която да пази вашето достойнство и интереси.

От този избор ще зависи в огромна степен дали статуквото и олигархията ще получат опрощаване и ще се върнат отново на власт през президентската институция или ще отминат окончателно в историята и ще дадем път за развитие на една нова просперираща България, която всички очакваме. В която работещите да получават справедливо заплащане, възрастните да живеят най-сетне достойно, а младите хора да получават възможност да разгърнат своя талант и реализация тук в България. И аз съм щастлив, че сме отново заедно и за нас е чест, че Енчо Керязов – вашия световно известен съгражданин е заедно с нас. Той не е с нас само за тази битка. Ние работим с него от години и го подкрепяме в това, което той прави за децата  и за бъдещето на България. Една високо благородна кауза за таланта на нашите деца, за тяхното здраве и за тяхното бъдеще. Благодаря ме, че той подкрепя горещо и нашата инициатива „Спортувай с президента“ и изключително много ни помага там. Ние имаме нужда от здрави деца, от пълноценно младо поколение и ще работим заедно с вас за това.

Ние с госпожа Йотова сме тук, за да ви уверим, че няма да ви предадем, така както не ви предадохме през тези 5 години на изпитание.

Днес всичко зависи от нашата мобилизация, от нашата вяра, от нашата единна воля, от нашето чувство за дълг пред родината. Ние сме в вас! Благодарим ви!

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :

Leave a reply