Избори 2017- Кристиан Вигенин: Събрахме много надежда за промяна в кампанията

DSC05779С театралната постановка „Политикани” на Рачо Стоянов на Ямболския драматичен театър „Невена Коканова” кандидатите за народни представители на „БСП за България” закриха кампанията си. Кандидатите Кристиан Вигенин, Николай Пенев, Даниела Сивкова, Кирчо Карагьозов, Янко Добрев, Нина Терзиева, Владимир Стоев и Елена Анева се качиха на сцената, а водачът на листата се обърна към препълнената зала с кратка равносметка на кампанията.

Освен големите думите, които чухме и изрекохме по време на кампанията, са важни и малките надежди на отделните хора, които срещнахме в населените места на областта, каза Кристиан Вигенин и допълни: „Никога няма да забравя Баба Станка от с. Раздел, която се оплака, че чака смъртта си, защото не може да стигне до града да отиде на кардиолог, защото ако трябва да отида цялата ми пенсия ще отиде за това или другите хора от по-отдалечените населени места, които са като затворници в своите села, защото нямат обществен транспорт.

DSC05783За тях държавата се е оттеглила и те не чувстват, че държавата мисли за тях. Те имат усещането, че държавата ги е обрекла и просто чака техния край.Няма да забравя и другите, които се оплакаха, че ги крадат по селата им, а няма кой да накаже престъпниците, нито по-младите, които не виждат смисъл да остават, защото нямат къде и какво да работят, не се чувстват сигурни да градят своя живот тук в Ямбол. Така е и в цялата страна. Тази тъжна картина, която видяхме се опитахме да обърнем в надежда и повярвайте ми събрахме много надежда в тази кампания”. Водачът на листата каза още, че тази надежда сега се превръща в тяхна голяма отговорност. „Ние вярваме, че ще получим доверието на гражданите, но голямата ни отговорност е тази победа да се превърне в победа за българския народ, в победа за България, за да отворим нова страница в развитието на страната”, допълни още той и разясни, че съвсем съзнателно са избрали да закрият кампанията с пиесата „Политикани”, за да видят хората разликата между политиканите и националните политици, между това, което трябва да отрекат и това, което ще бъдат.

DSC05789Кристиан Вигенин цитира една от репликите на героите, който казва, че не бива да се допускат идеалисти в Народното събрание, защото те ще искат да изпълнят ангажиментите, които са поели, а „такъв един човек ще бъде крайно дотеглив и неприятен” и призова хората да гласуват с номер 10, за да изпратят в парламента едни „крайно дотегливи и неприятни хора”, които всеки ден ще работят за гражданите на Ямбол и областта, ще търсят да изпълнят поетите ангажименти и ще се стремят България крачка по крачка да върви напред, да се върне българския дух и да бъдем горди с нашата държава.

DSC05794 DSC05801 DSC05804 DSC05811

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :

Leave a reply