Избират Цар на виното за 2016 г. в Скалица

IMG_3572На 13.02.2016 г. /събота/ от 10.30 ч. в с. Скалица  ще се проведе ХІ- ти Общински празник на виното. Организатори на проявата са община „Тунджа”, кметство село Скалица и Народно читалище „Светлина- 1928”.

На това издание ще се проведат традиционните конкурси за червено и бяло вино, гроздова ракия, както и конкурси в сферата на литературата и изобразително изкуство на тема „Плодородието, виното и винопроизводството”.

Всички, които желаят да участват в конкурсите е необходимо да предоставят материалите за дегустация до 11 февруари /четвъртък/ 2016 г. в  кметство с. Скалица или в сградата на община „Тунджа”- етаж 3, стая 316.

За доброто настроение на празника ще се погрижи народната певица Ваня Вълкова и оркестър „Настроение”.

Ден по-късно – на 14.02.2016 г. /неделя/ от 10.30 ч. в с. Козарево  ще се проведе народният празник Трифон Зарезан. На празника ще се извърши ритуално зарязване на лозята от Царя на виното за 2015 г.

В програмата участие ще вземат оркестър „Преслав” със солистка Таня Чирпанлиева, както и певческа фолклорна група „Орхидея” с. Козарево с художествен ръководител Къна Неделчева и танцова и певческа група от с. Окоп с художествен ръководител Щилияна Желева.

 

 

About the Author :